Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kelionė į praeitį (2 dalis)

Žmonių, pamišusių dėl retro, šiandien labai daug. Kas yra retro? Pasirodo, šis stilius neturi tikslaus apibūdinimo. Tai viskas, kas susiję su praeitimi. Ir tai, kas buvo populiaru prieš šimtą penkiasdešimt metų, ir vos prieš dvidešimt. Retrostilius – anais laikais madingi daiktai, šiandien ištraukti į dienos šviesą ir tarsi prikelti naujam gyvenimui. Kitaip sakant, sena, tapę nauja. Pirmoje šio straipsnio dalyje jau aptarėme kai kuriuos retro stiliaus niuansus ir temą tęsiame toliau.

Retro stiliaus vyrai. Anų laikų vyrai buvo tikri dabitos ir labai puoselėjo save. Miegojo su pižamomis ir namuose nešiojo chalatus. Jų madymosi kostiumai ilgai priminė vientisus moteriškus, nes demonstruoti nuogą pilvą buvo nemadinga.

Įvaizdis. Labai svarbus. Moterys ėmė kopijuoti popdainininkių, aktorių stilių. Dalyvavo grožio konkursuose. Rūkė, o vakarus leisdavo baruose ar miuzikluose. Dievino romansus, pasivaikščiojimus mėnesienoje, šoko tango, fokstrotus ir valsą. Išskiriamos dviejų tipų moterys: lepios svajonių mergaitės ir ryškios „vamp“.

Retro stilius šiandien

Į madą grįžta retro suknelės, retro bateliai ir t.t. Ant kiekvieno kampo, ypač Vilniaus Senamiestyje, galima aptikti „vintage“ tipo parduotuvėlių. Regis, žmonės pavargo nuo šiandienos ir neišvengiamai žvalgosi į praeitį.