Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai sutuoktiniams, kaip tvarkyti šeimos biudžetą

  • Jeigu sutuoktiniai mokėtų tvarkyti šeimos biudžetą, šeimoje sumažėtų konfilktų, būtų išvengta daugelio skyrybų.
  • Įdomu, ar gyvendami pas tėvus mokėjote tvarkyti asmeninį biudžetą? Ar įpratote tenkinti tik tuos poreikius, kurie yra svarbiausi? Sukūrę šeimą, privalote patenkinti ne tik savo, bet ir bendrus poreikius. Abu turite nuspręsti, kam pirmiausia skirti pinigus: baldams, drabužiams, įdomiai kelionei, paskolai ir kt.
  • Kaip pradėsite tvarkyti šeimos biudžetą? Pirmiausia, kai būsite gerai nusiteikę, su sutuoktiniu popieriaus lape surašykite savo pajamas ir apskaičiuokite išlaidas. Patogiausia tai daryti kas mėnuo. Pajamos susideda iš judviejų atlyginimų, premijų, pašalpų ir kt. Išlaidos: mokesčiai už butą, dujas, elektrą, šildymą, paskolai skirti pinigai ir t.t. Pažymėkite jas. Kitas išlaidų sumas suapvalinkite. Tai išlaidos maistui, transportui, įvairioms skalbimo ir valymo priemonėms, higienos reikmenims, vaistams ir kt.
  • Maistui nustatykite sumą visam mėnesiui, remdamiesi vienos savaitės išlaidomis. Jas padauginkite iš keturių ir pridėkite dar dviem trims dienoms. Tvirtai nutarkite , kad negalite daugiau išleisti per dieną negu nustatyta ir tiksliai to laikykitės.
  • Pinigus, skirtus išlaidoms, sudėkite į penkis vokus. Kiekvienos savaitės pradžioje imkite pinigus iš vieno voko ir su ta suma stenkitės išsiversti visą savaitę.
  • Sumą, skirtą smulkioms namų ir šeimos išlaidoms, mėnesio pradžioje taip pat įdėkite į voką ir stenkitės neišleisti daugiau. Žinoma, viską gerai apskaičiuokite, kad pinigų pakaktų ir nereikėtų imti iš kito voko.
  • Kiekvieno asmeninės išlaidos – tai išlaidos drabužiams, pramogoms, pietums kavinėje, kosmetikai, cigaretėms ir kt. Šias išlaidas aptarkite kartu su sutuoktiniu. Vyras ir žmona privalo turėti po nedidelę sumą savo reikalams: nenumatytiems pirkiniams, dovanoms ir t.t.