Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Vandens pramogų parke tyko ne tik malonumai, bet ir pavojai

Tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje žmonės mėgsta pramogauti vandens parkuose. Deja, čia ne visuomet būna saugu, nes dėl slidžių paviršių, nemokėjimo naudotis atrakcionais, rizikos persikaitinti pirtyje ir t.t. padidėja traumų tikimybė ar net iškyla pavojus gyvybei. Taigi, saugumo klausimas vandens parkuose yra vienas svarbiausių pramogų industrijoje. Eksploatuojant vandens pramogų parkus stengiamasi užtikrinti kuo didesnį saugumą, tačiau lankytojai traumų išvengia ne visada.

Vandens pramogų parkuose nelaimingi atsitikimai dažniausiai įvyksta dėl blogai atlikto konstruktorių darbo, nekokybiškų medžiagų ir netinkamo jų sumontavimo, nes pastato stogas ar kitos dalys gali įgriūti, o įrengimai sulūžti, kaip jau yravandens parkas, pramogu parkas, pavojai vandens parkuose, 
atostogos buvę Rusijos “Transvalio” vandens pramogų parke. Taip pat nelaimingi atsitikimai gali įvykti, nesilaikant saugos taisyklių, tėvams neprižiūrint savo vaikų arba tuomet, kai darbuotojai nebudi prie vandens baseinų ar atrakcionų. Dažniausiai pasitaikančios traumos yra kaulų lūžiai paslydus ant šlapio grindinio, įvairūs sumušimai, galvos sutrenkimai. Pavojus gyvybei gali grėsti netinkamai naudojantis vandens atrakcionais ar persikaitinus pirtyje, ypač tada, jei turite širdies problemų.

Jei nusprendėti apsilankyti vandens pramogų parke, pasistenkite būti kuo atsargesniais bei prižiūrėkite savo vaikus. Niekada nesinaudokite vandens atrakcionu, jei prie jo nebudi darbuotojas. Jei darbuotojas yra ir pranešė jums, kad galite leistis vandens atrakcionu, prieš tai perskaitykite virš jo pakabintą naudojimosi instrukciją. Kiekvienas atrakcionas turi tik jam skirtą pripučiamą guminį ratą ar valtelę, be to yra pažymėta koks skaičius žmonių gali juo leistis. Jokiais būdais nepažeiskite šių taisyklių, nes galite nukentėti. Jei taisyklių nesilaikote, pramogų parko darbuotojai už nelaimes, įvykusias dėl jūsų pačių neatsargumo, neatsako. Labai svarbu žinoti, kaip suteikti pirmąją pagalbą ,nes kartais tik nuo jūsų gali priklausyti nelaimės ištikto žmogaus gyvybė.

Pavojai, apsilankius vandens pramogų parke gali tykoti ne tik baseinų ir atrakcionų teritorijoje, bet ir pirtyse. Labai svarbu yra nepersikaitinti, nes tuomet sutrinka smegenų kraujotaka ir galima prarasti sąmonę. Taip pat galimas netgi miokardo infarktas, širdies ritmo sutrikimai. Prieš eidami į pirtį nevartokite alkoholio, su savimi neškitės vandens ir per ilgai neužsibūkite pirtyje. Jei esate alergiški aromaterapinėms medžiagoms, geriau nesilankykite pirtyse, kuriose jos naudojamos.

Savaitgalis vandens pramogų parke bus gerai praleistas tada, jei laikysitės saugos taisyklių, prižiūrėsite save bei su jumis atvykusius asmenis. Pramogaukite saugiai ir būkite laimingi!