Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kuo vertingi avokadai?

 

avokadasAvokadas - tai amerikinės persėjos vaisius, augantis ant medžio. Jame yra apie 5-32 proc. riebalų, iš kurių nemažai polinesočiųjų riebalų rūgščių, mažinančių kraujo klampumą, jo krešėjimą, gerinančių kraujagyslių sienelių elastingumą, tinkančių širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai. Avokadas turi labai daug vitamino B, E, kalio, riebalų, tačiau ne cholesterolio. Tai gana kaloringas ir bene riebiausias vaisius. Avokadose esantys riebalai - tai gerosios mononesočiosios riebalinės rūgštys. Tyrimų duomenimis, valgant avokadų, "blogojo" cholesterolio kraujyje sumažėja greičiau, nei laikantis specialios dietos. Avokadose yra daug leikninančio antioksidanto gliutatonio, kuris trukdo organizmui pasisavinti su maistu gaunamus riebalus. Pablogėjus virškinimui ar patyrus stresą, patariama valgyti daug avokadų. Tai taip pat - puikus trumposios atminties funkcionavimo energijos šaltinis.Eidami į darbą pasiimkite avokadą ir juodos rupios duonos riekelę - visą dieną jausitės sotūs ir darbingi. Tai puikus energijos šaltinis trumpajai atminčiai funkcionuoti. Avokadų aliejus - dažnas drėkinamosios kosmetikos komponentas. Avokadui pavadinimą davė actekai, taip vadinantys sėklides. Ir iš tiesų, ant medžio kabantys vaisiai panašūs į vyrų sėklides. Avokadų geismą didinantis poveikis žinomas jau seniai. Šie vaisiai buvo tiekiami Liudvikui XIV, kuris buvo lytiškai nepajėgus. Yra daugybė avokado atmainų, o iš jų maistingiausias auga Kalifornijoje. Prinokusių avokadų "kaukė" (riebalai) kovoja su smulkiom raukšlėlėm, puikiai drėkina odą. Norite švelnių ir žvilgančių plaukų? Valgykite daug avokadų.