Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kelią perbėgo juoda katė (2 dalis)

Nedaugelis prisipažįsta tikį prietarais, o dar rečiau susimąsto apie tai, kaip stipriai jie įsišakniję mūsų gyvenime. Turistai svaido smulkias monetas į fontanus, trokšdami dar kartą apsilankyti toje pačioje vietoje. Grįžę namo pamiršto daikto, prieš išeidami instinktyviai žvilgterime į veidrodį ir trissyk pabarbename į medinę durų staktą. Kai pagalvojame apie kokią nelaimę, kuo greičiau nusispjauname per kairįjį petį...Maža kas. Pirmoje šio straipsnio dalyje jau kalbėjome apie juodas kates ir skaičių trylika. Kokių gi dar prietarų esama?

Nuotaką nešdavo per slenkstį

Laimei, esama savaitės dienų, kurios laikomos ne tik blogomis, bet ir sėkmingomis. Jei planuojame imtis naujo darbo ar kraustytis į kitą būstą, tai geriausia daryti trečiadienį ar šeštadienį. Nuo seno šeštoji savaitės diena buvo laikoma tinkamiausia vestuvėms. Kad santuoka neiširtų, jaunikis nuotaką pernešdavo per slenkstį. Jaunavedžiai niekam neleisdavo matuotis ir nė trumpam nenusimaudavo vestuvinių žeidų. Ir šiandien tikima, kad pametus vestuvinį žiedą santuoka bus nelaiminga.

Per slenkstį nuotaką nešdavo ne šiaip sau. Pakeitusi pavardę, moteris tarsi gimsta naujam gyvenimui, keičiasi jos likimo kodas. Todėl ypač saugota, kad šiuo pažeidžiamu tarpsniu jai nepakenktų paraleliniame psaulyje gyvenančios blogosios dvasios. Norite tikėkite, norite ne, bet magai tvirtina, kad dvasių pasaulis egzistuoja ir įvairūs pasakojimai apie naminukus ar bildukus – joks pramanas.

Daugiausia buitinių prietarų

Daugiausia prietarų susiję su buitimi, kasdienybe. Sunku racionaliai pagrįsti tikėjimą, kad po saulėlydžio šluojant grindis ar pastačius ant stalo batus namiškiai gali susirgti. Arba padėjus ant grindų rankinę namus aplankys skurdas. Taip pat atrodo kvaila, jog sustojus laikrodžiui ar nuo sienos be priežasties nukritus paveikslui užklups mirtis ar kitokia nelaimė. Tačiau magijos žinovai tvirtina, kad daiktai mus perspėja apie svarbius gyvenimo įvykius. Ir nors nereikėtų pulti į paniką, atkreipti dėmesį ir susimąstyti, kas vyksta, verta.

Skilęs veidrodis neša nelaimę

Prietaras, jog sudužęs veidrodis pranašauja septynerius nelaimių metus, atėjo iš XVII a. Vokietijos. Tikėta, kad veidrodis – durys į anapusį dvasių pasaulį. Jis gali įtraukti ir iščiulpti sielą. Anot okultistų, erdvė prieš veidrodį ir kitus atspindinčius paviršius pripildyta subtilios energijos – optinių halogramų. Šie objektai gali suteikti informacijos apie greta mūsų egzistuojantį nematomą pasaulį, kuriame gyvena astralinės būtybės ir mirusių sielos. Netgi kai kurie psichologai puse lūpų prasitaria, jog šie atspindžiai gali veikti žmogaus psichiką. Magai veidrodžius iki šiol naudoja įvairiems ritualams, kurie laikomi vieni pavojingiausių. Pasak jų, tam nepasiruošęs žmogus patiria stiprų energijos smūgį, kartais net išprotėja.Veidrodyje, į kurį kasdien žiūrime, užfiksuojama dalis mūsų energijos. Šiam pabirus į šukes, jos netenkame.