Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Biliardo stalas namuose

Biliardas – įdomus ir padedantis atsipalaiduoti žaidimas. Visais laikais vyrai prie biliardo stalo mezgė pažintis, tardavosi įvairiais reikalais, pailsėdavo nuo namų rutinos. Deja, retas gali pasigirti namuose turįs biliardo stalą. Tai labiau turtingų namų ženklas. Biliardo stalas įprastai statomas darbo kabinete arba namo palėpėje, kur šeima su draugais kartais susirenka pavakaroti. Visgi, kur statysite biliardo stalą priklauso nuo to, koks jūsų būsto išplanavimas.

Manoma, kad biliardo žaidimas atsirado Indijoje arba Kinijoje. Europos regione šis žaidimas pirmiausia imtas žaisti Anglijoje. Tiesa, žaidimą labiau buvo galima vadinti biliardo atitikmeniu, nes kamuoliai ridenti per lygų žemės plotą. Žaidimas buvo vadinamas “Pall – Mall”.

Praėjus kuriam laikui biliardas imtas žaisti ant stalo. Žaidimas po truputėlį tobulėjo: biliardo kamuoliai darėsi vis didesni, o angos, į kurias reikia juos pataikyti, vis mažesnės. Žaidimas nepakito tik Rusijoje: mažos skylutės ir maži kamuoliukai, kuriuos pataikyti į skylutes yra pakankamai sunku ir reikia labai tiksliai smūgiuoti.

Biliardo stalo dydis priklauso nuo to, kokios žaidimo taisyklės. Stalai būna devynių pėdų (254x127 cm) ir atitinka amerikietiškojo biliardo reikalavimus. Amerikietiškas biliardas dar vadinamas pulu (angl. “pool”). Kita biliardo stalų kategorija – rusiško ir angliško (angl. “snooker”) biliardo stalas, siekiantis dvylika pėdų  (356x178 cm). Biliardo lazdos ilgis siekia 145 cm, todėl atstumas tarp patalpos sienos ir biliardo stalo turi būti bent 150 cm, todėl atminkite, kad patalpa, kurioje statysite biliardo stalą turi būti pakankamai erdvi.

Kuo patvaresnių medžiagų bus biliardo stalas, tuo geriau. Taip pat labai svarbu ir kokiu audiniu padengtas biliardo stalo stalviršis. Jis turi būti kokybiškas ir gerai įtemptas, kad netrukdytų kamuoliukų judėjimo trajektorijai.

Patalpą, kurioje stovės biliardo stalas reikia įrengti ne bet kaip, o žinoti tam tikras taisykles, pvz. patalpoje, kurioje bus žaidžiamas biliardas, neturi būti temperatūros svyravimų, todėl netinka biliardo stalą statyti prie baseino ar pirties. Kitas niuansas būtų tas, kad biliardo patalpoje verčiau tegu būna išklota kiliminė danga nei keraminės plytelės, nes nukritęs biliardo kamuolys gali sudaužyti plytelę. Dar vienas svarbus akcentas – apšvietimas. Šviestuvus kabinkite taip, kad nekristų šešėlis nuo kamuoliukų ant stalo. Dėl šios priežasties kabinami keli šviestuvai. Biliardinėje pastatykite kėdžių ar minkštą sofą, kad galėtumėte prisėsti su draugais.