Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Gyvūnai ir fengšui

Fengšui yra mokslas apie aplinką ir žmones, todėl gana ilgai, kuriant namų aplinką, gyvūnai nevaidino jokio vaidmens. Gyvūnai buvo prijaukinti apytikriai prieš 8 tūkstančius metų, tačiau savininkams beveik iki šių dienų jie buvo vien darbo jėga ir laikomi veikiau nuosavybe nei draugais. Šiandien naminiai gyvūnai savo šeimininkų gyvenime užima labai svarbią vietą, todėl taikydami fengšui principus savo namuose turime atsižvelgti ir į juos.

Šunys ir katės

Nesvarbu, kas parenka augintinius vietą – jūs ar jis – pasistenkime, kad jo guolio spalva ir raštas atitiktų tos vietos elemento energiją. Pavyzdžiui, Rytų krypčiai tinka žalia spalva, Pietryčių irgi žalia, Pietų – raudona, Pietvakarių – geltona, ruda, Vakarų – pilka, Šiaurės vakarų – irgi pilka, Šiaurės – mėlyna, juoda, o Šiaurės rytų – geltona ir ruda spalvos. Jei jūsų katė ar katinas pasirenka miegui kitą vietą nei jo pintinė, galbūt jį vilioja geopatinio streso zona, o gal gyvūnui tiesiog patinka patogiai įsitaisyti.

Gyvūnai ir sveikata

Savo augintinius visi be galo mylime. Tyrimais įrodyta, jog glostydami gyvūnus atsikratome ar sumažiname įtampą, tačiau mūsų meilė neturi būti akla: nepamirškite, kad augintiniai sukelia daug su sveikata susijusių problemų. Daugelis šeimininkų stebisi, kodėl pas juos apsilankę svečiai išeina taip greitai. Priežastis akivaizdi: prišnerkšta dėžutė su kraiku virtuvėje labiausiai atbaido svečius, ypač jei jie susirenka čia pavalgyti. Vaikų kambariuose narveliuose laikomi augintiniai, išskyrus atvejus, kai narveliai gerai sutvarkyti, gali sukurti kenksmingą energiją, todėl geriau juos perkelti į kitą vietą. Gerai, jei šeimininkai išmintingi, rūpinasi gyvūnų sveikata ir stengiasi sudaryti jiems tokias sąlygas, kurios būtų kuo panašesnės į natūralias, antraip augintiniai nebus sveiki. Taip kaip žmonės gerai jaučiasi valgydami sveiką maistą ir sportuodami, taip ir gyvūnai bus sveikesni, jei visą gyvenimą nebus įkalinti narveliuose ir bus maitinami sveiku, subalansuotu maistu. Psichinė gyvūnų sveikata lygiai taip pat svarbi: jūsų augintinis bus linksmas ir draugiškas, jei kiauras dienas, o dažnai ir vakarais jo nepaliksite vieno uždaryto name ar bute.

Žuvelės

Kinijoje žuvytės simbolizuoja sėkmę ir turtą, todėl akvariumas prie įėjimo ar svetainėje išjudina šią energiją. Manoma, kad geriausia akvariume laikyti aštuonias auksines žuveles ir vieną juodą. Jei žuvelė nugaišta, tai nelaikoma blogu ženklu, nes manoma, kad jos sugeria blogą šeimos energiją. Tiesiog pakeiskime nugaišusią žuvelę.

Gyvūnai ir simbolika

Kinijoje į gyvūnus dažnai žiūrima kaip į sėkmės simbolius, kiekvieno gyvūno simbolika glaudžiai susijusi su tam tikro krašto kultūra ir nebūtinai lygiai taip pat suvokiama kitose kultūrose. Norint sužadinti erdvėje tam tikrą energiją, dažnai pakanka atitinkamo simbolio piešinio ar paveikslėlio.