Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dešimt populiariausių šunų veislių Lietuvoje

šunų veislės, apie šunis, šunys, populiariausi šunysŠiandien šunys namuose laikomi kur kas rečiau, nei senovėje. Taip yra todėl, kad atsirado kitų priemonių namams nuo ilgapirščių apsaugoti, o ir medžioja šiandien, ne taip, kaip seniau, retas. Kad ir kaip bebūtų, šuo išlieka populiariausiu naminiu gyvūnu. Augindami šunelį niekuomet nenuobodžiausite, dažniau būsite gryname ore, imsite aktyviau gyventi, nes vesite šunį į lauką, su juo žaisite, dresuosite. Šunys dažnai būna ištikimi savo šeimininkams, ne veltui sakoma, kad šuo – geriausias žmogaus draugas. Pristatome jums dešimt populiariausių šunų veislių Lietuvoje.

 


Auksaspalvis retriveris
Šios veislės šuo labiausiai tinka šeimai. Retriveriai ramūs, meilūs, švelnūs, draugiški. šunų veislės, apie šunis, šunys, populiariausi šunysJie labai myli vaikus, mėgsta žaisti. Turi švelnius nasrus, nes buvo išveisti pašautiems vandens paukščiams atnešti. Retriveriai yra labai protingi šunys, todėl dažnai dresuojami akliems ir kitų negalių turintiems žmonėms padėti. Jei namuose jau auginate kokį nors naminį gyvūnėlį ir baiminatės, kad šuo jį skriaus, galite net negalvodami rinktis retriverį, nes šie šunys puikiai sugyvena su kitais gyvūnais. Retriveriai mėgsta vandens telkinius, turi stiprius medžioklės instinktus.
Labradoro retriveris
Šie šunys labai mėgsta maudynes, yra draugiški, sumanūs ir paklusnūs, nelinkę į agresiją. Tinka auginti šeimoje, nes labai myli vaikus. Kadangi labradoro retriverių nervų sistema itin stabili, jie atsparūs stresui.


šunų veislės, apie šunis, šunys, populiariausi šunysBiglis
Bigliai, panašiai kaip ir auksaspalviai retriveriai, nelabai tinka namams saugoti. Jie meilūs, nuoširdūs, mėgsta žaidimus, todėl tinka šeimai. Tiesa, yra sunkiai dresuojami. Bigliai – medžiokliniai šunys, todėl jiems būtina daug judėti, kad nenutuktų.


 

Vokiečių aviganis
Seniau vokiečių aviganio paskirtis buvo ganyti gyvulius ir saugoti bandas nuo plėšrūnų. Vokiečių aviganiai yra bebaimiai, energingi, budrūs ir labai protingi. Dėl gerų charakterio savybių jie greitai išpopuliarėjo. Juos nesunku išmokyti daugelio dalykų, todėl į pagalbą pasitelkiami policininkų (tikriausiai visi žinote vokiečių serialą „Komisaras Reksas“).  Vokiečių aviganiai puikiai sutaria su kitais gyvūnais, saugoja ir myli vaikus.
Anglų, prancūzų buldogas
Šie šunys yra ramūs, protingi, sumanūs, gerai saugo namus ir yra tikri savo šeimininko draugai. Gerai sugyvena su kitais augintiniais, tinka laikyti šeimoje, nes mėgsta dūkti su vaikais, yra pakankamai aktyvūs. Kadangi anglų ir prancūzų buldogai nėra dideli, tokį šunį galėsite laikyti net ir nedideliame bute.
Mopsas
Kadaise mopsai auginti Tibeto vienuolynuose, jų raukšlėta kakta laikyta karališku ženklu. Šie šunys pasižymi inteligentiškumu, kilnumu, yra gyvybingi ir linksmi. Mopsai maži, tačiau turi buldogišką būdą ir tvirtą žandikaulį, kaip ir jų giminaitis mastifas. Yra labai judrūs, mėgsta būti tarp žmonių.
Taksas
Taksai dažnai pašiepiami dėl trumpų kojų ir ilgo kūno. Priklauso skalikų šeimai, būna trumpaplaukiai, šiurkščiaplaukiai ir ilgaplaukiai. Tai medžiokliniai šunys, grobio ieškantys urvuose, todėl turi stiprius nagus. Taksai yra užsispyrę, tad dresuoti juos reikia nuo pat mažų dienų, nes vėliau gerų rezultatų vargu ar pavyks pasiekti. Jie drąsūs ir ištikimi bei smalsūs.
Skalikas
Viena seniausių medžioklinių šunų grupių. Iš šios veislės išveista daug kitų medžioklinių šunų grupių. Skaliko paskirtis – rasti žvėries pėdsakus ir patį žvėrį. Dažnai naudojami medžiojant kanopinius žvėris. Yra išveista nemažai skalikų rūšių: lietuvių, latvių, estų, rusų, rusų margasis skalikas ir t.t.
Čihuahua
Šiai šunų veislei maždaug 5000 metų. Šie šuniukai patys smulkiausi ir mažiausi pasaulyje. Tiksliai nežinoma ar ši veislė atsirado Meksikoje, ar Kinijoje. Nors čihuahua atrodo gležni ir lengvai pažeidžiami, visgi, jie turi tvirtą charakterį, yra užsispyrę, be galo išdidūs. Jei turite vaikų, šie šunys jiems ne geriausi kompanionai, nes vaikų nemėgsta, bet, nepaisant šio trūkumo, yra akyli namų sargai.
Jorkšyro terjeras
Šie šuniukai pastaruoju metu labai populiarūs, dažnai laikomi kaip namų puošmena. Tai dekoratyvinė šunų veislė. Buvo išveista XIX a. pradžioje Jorkšyro Vest Raidingo rajone, žiurkėms gaudyti. Jorkšyro terjerai trykšta energija, yra labai atsidavę šeimininkui, be to, kaip teigiama, juos gali laikyti net ir šunims alergiški žmonės. Reikia nepamiršti, kad jorkšyro terjerą turėsite labai prižiūrėti: kasdien šukuoti, kirpti kailį, pasirūpinti rūbeliais ir t.t. Gal todėl jie ir priskiriami žaislinių terjerų kategorijai.