Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „rožė“ ir „kaklaraištis“. „Rožė“ Nors iš pirmo žvilgsnio šis lankstymo būdas gali pasirodyti labai įmantrus, iš tikrųjų jis nėra itin sudėtingas ir tokią rožę galima išlankstyti iš praktiškai bet kokios servetėlės. Ant tokių servetėlių tinka dėti smulkius indus ar kokteilių taures. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Abu dešiniuosius kampus lenkite iki servetėlės centro; 3. Tą patį pakartokite su kairiaisiais kampais; 4. Išorinius kampus dar kartą lenkite link centro; 5. Viską užlanksčius servetėlė turėjo sumažėti daugmaž trečdaliu; 6. Apverskite savo lankstinį; 7. Išorinius kampus dar kartelį lenkite link centro ir ant vidurio pasidėkite ką nors sunkesnio, kad nereikėtų laikyti pirštais; 8. Iš apačios ištraukite laisvuosius kampus; 9. Nuimkite tai, kuo buvote prispaudę centrą. Rožė turėtų atrodyti kaip pateikta paveikslėlyje; 10. Jei norite, galite ištraukti rožei „lapukus“. Juos rasite apačioje tarp šoninių kampų.