Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „burės“ ir „nuošliauža“. „Burės“ Tai viena paprasčiausių pastatomų servetėlių, tačiau jai vistiek prireiks standesnės medžiagos, kad burės nesubliukštų. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Viršutinį dešinįjį kampą lenkite į apačią ties vidurio linija; 4. Tą patį pakartokite su kairiuoju kampu; 5. Lenkite servetėlę per pusę ir leiskite kraštams šiek tiek pakristi. Servetėlė pasiruošusi plaukti per maisto lėkštes :)