Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „vyskupo kepurė“ ir „rožės pumpuras“. „Vyskupo kepurė“ Dar vienas klasikinis servetėlių lankstymo būdas. Čia gali būti šiek tiek sunku susitvarkyti su kepurės kampais, tad gali tekti juos palyginti. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite pusiau taip, kad atvirieji kampai būtų atsukti į jus; 3. Dešinįjį viršutinį kampą lenkite į apačią ties vidurio linija; 4. Apatinį kairįjį kampą lenkite į viršų ties vidurio linija; 5. Apverskite servetėlę, kad vienas kampas būtų nukreiptas į viršutinį kairįjį, kitas – į apatinį dešinįjį; 6. Viršutinį apatinės dalies sluoksnį lenkite į viršų iki viršutinio krašto; 7. Iš ką tik užlenktosios dalies apačios atlenkite kampą (apačioje turi matytis 2 trikampiai); 8. Kairįjį kampą pakiškite po dešiniojo trikampio apačia; 9. Apverskite servetėlę, kad kampai būtų nukreipti nuo jūsų; 10. Dešinįjį trikampį pakiškite po kairiojo trikampio apačia; 11. Pastatykite kepurę ir vidinę dalį šiek tiek spustelėkite, kad suformuotumėte apskritimą.