Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (4 dalis: vyskupo kepurė ir rožės pumpuras)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „vyskupo kepurė“ ir „rožės pumpuras“.  „Vyskupo kepurė“ vyskupo kepureDar vienas klasikinis servetėlių lankstymo būdas. Čia gali būti šiek tiek sunku susitvarkyti su kepurės kampais, tad gali tekti juos palyginti.             1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite pusiau taip, kad atvirieji kampai būtų atsukti į jus; 3. Dešinįjį viršutinį kampą lenkite į apačią ties vidurio linija; 4. Apatinį kairįjį kampą lenkite į viršų ties vidurio linija; 5. Apverskite servetėlę, kad vienas kampas būtų nukreiptas į viršutinį kairįjį, kitas – į apatinį dešinįjį; 6. Viršutinį apatinės dalies sluoksnį lenkite į viršų iki viršutinio krašto; 7. Iš ką tik užlenktosios dalies apačios atlenkite kampą (apačioje turi matytis 2 trikampiai); 8. Kairįjį kampą pakiškite po dešiniojo trikampio apačia; 9. Apverskite servetėlę, kad kampai būtų nukreipti nuo jūsų; 10. Dešinįjį trikampį pakiškite po kairiojo trikampio apačia; 11. Pastatykite kepurę ir vidinę dalį šiek tiek spustelėkite, kad suformuotumėte apskritimą.  

1 2 3  4 
5 6 7 8
9 10  11  
     „Rožės pumpuras“ rozes pumpurasTai rafinuotas servetėlių lankstymo būdas. Lankstyti reikėtų iš standaus ar lengvai krakmolyto audinio.                 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau (viršutinį kairįjį lenkite link apatinio dešiniojo); 3. Pasukite servetėlę taip, kad laisvieji kampai būtų nukreipti į viršų; 4. Apatinį dešinįjį kampą lenkite į viršų ties vidurio linija; 5. Tą patį pakartokite su kairiuoju kampu; 6. Apverskite servetėlę, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į viršų; 7. Apatinį kampą lenkite į viršų, kad užlenktumėte ¾ servetėlės; 8. Servetėlę apverskite; 9. Išorinius kampus sujunkite (vieną kampą įkiškite į kitą); 10. Servetėlę pastatykite ir išlyginkite viršutinius kampus. Nepanašu į egiptiečių galvos apdangalą? :)  
1 2 3  4 
5 6 7 8
9 10