Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „kūgis“ ir „prancūziška servetėlė“. „Kūgis“ Šis lankstymo būdas yra kilęs iš servetėlių garbintojų indėnų tautos. Lygintuvas lankstant tokią servetėlę tikrai pagelbėtų. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite pusiau lenkdami apatinį dešinįjį kampą link viršutinio kairiojo; 3. Pasukite sevetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į viršų; 4. Kairįjį kampą lenkite iki viršutinio kampo ties vidurio linija; 5. Tą patį pakartokite su dešiniuoju kampu; 6. Apverskite servetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į viršų; 7. Apatinį kampą lenkite į viršų taip, kad užlenktumėte 1/3 servetėlės (čia gali būti reikalingas lygintuvas); 8. Kairįjį ir dešinįjį kampus užlenkite į apačią.