Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „rojaus paukštė“ ir „deimantas“. „Rojaus paukštė“ Tai klasikinis servetėlės lankstymo būdas, kuriam reikalinga standi servetėlė. Jeigu neturite jokios servetėlės iš standaus lino, tiks bet kokia kita iškrakmolyta. Šis lankstymo būdas reikalauja šiek tiek daugiau laiko. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite pusiau (lenkite link savęs); 3. Perlenkite pusiau (lenkite į kairę pusę); 4. Lenkite dar kartą pusiau ir suformuokite trikampį (viršutinį kairįjį kampą lenkite link apatinio dešiniojo); 5. Pasukite servetėlę taip, kad ayvirieji kampai būtų prieš jus; 6. Dešinįjį kampą lenkite į kairę pusę iki vidurio linijos (jei lenkimas nesilaiko, palyginkite lygintuvu); 7. Tą patį pakartokite su kairiuoju kampu; 8. Apatinius kampus užlenkite į apatinę pusę, kad vėl būtų gauta trikampio forma; 9. Trikampį lenkite per pusę į išorinę pusę; 10. Po vieną iš viduriuko iškelkite „paukščio plunksnas“.