Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.
Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „servetėlė su žiedu“ ir „dviguba žvakė“.
„Servetėlė su žiedu“
Vėduoklės tipo servetėlių lankstymas paprastai yra pats lengviausias servetėlių lankstymo ir pateikimo būdas. Šis būdas nuo paprastos vėduoklės skiriasi tik tuo, kad vėduoklės apačią užfiksuoja žiedas.
1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų;
2. Perlenkite servetėlę pusiau ir vėl ją atlenkite. Per vidurį turi likti sulenkimo žymė;
3. Lankstykite servetėlę kaip „akordeoną“ iki pusės taip, kad paskutinis užlenkimas susilygintų su vidurio linija;
4. Baikite lankstyti servetėlę;
5. Perlenkite servetėlę per pusę;
6. Ant galo užmaukite žiedą ir leiskite vėduoklei išsiskleisti.
„Dviguba žvakė“
Šis servetėlės lankstymo būdas yra ganėtinai paprastas ir elegantiškas. Jei norite, kad žvakės nenulinktų, reikėtų naudoti standesnę medžiagą.
1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų;
2. Perlenkite servetėlę pusiau, lenkdami viršutinį kairįjį kampą link apatinio dešiniojo;
3. Suvynuiokite servetėlę nuo plačiausios dalies iki siauriausios taip tvirtai, kaip tik galite;
4. Perlenkite servetėlę pusiau;
5. Ant galo užmaukite žiedą ir žvakę jau galite statyti ant stalo.
Į viršų