Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (12 dalis: vilkdalgis ir lelija)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „vilkdalgis“ ir „lelija“.   „Vilkdalgis“ vilkdalgisUž šį paprastą servetėlių lankstymo būdą reikėtų dėkoti Ptrancūzijos monarchams. Šitokią servetėlę sulankstysite taip greitai, kad net neatsiminsite tai darę :)                 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite servetėlę pusiau, lenkdami viršutinį kairįjį kampą link apatinio dešiniojo; 3. Pasukite servetėlę taip, kad kampai būtų atsuktio į jus; 4. Kampą lenkite į viršų taip, kad jis būtų išsikišęs virš kraštinės linijos apie 2-3cm; 5. Sulankstykite visą servetėlę kaip „akordeoną“, pradėdami nuo bet kurios pusės; 6. Įstatykite servetėlę į stiklinę ar ant pačios apačios užmaukite žiedą ir štai darbas jau baigtas.
1 2 3 4
5 6    
    „Lelija“ lelijaŠis elegantiškas servetėlės lankstymo būdas yra labai panašus į „rojaus paukštę“ (blog.alio.lt/2009/08/stalo-puosimas-servetelemis-2-dalis-rojaus-paukste-deimantas/). Šiam lankstymui tinkamiausia lengvai krakmolyta ar tvirtesnės medžiagos servetėlė.                1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Perlenkite servetėlę pusiau, kad atviroji pusė būtų nukreipta į jus; 3. Perlenkite servetėlę dar kartą pusiau iš dešinės į kairę; 4. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į kairę ir į viršų, ir sulankstykite „akordeoną“; 5. Perlenkite servetėlę pusiau kaip parodyta 5pav.; 6. Įstatykite servetėlę į pasirinktą stiklinę; 7. Atsargiai pirštų pagalba „iškedenkite lelijos lapus“.
1 2 3 4
5 6 7