Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (10 dalis: deimantinė kišenė ir ritinys)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „deimantinė kišenė“ ir „ritinys“.   „Deimantinė kišenė“ deimantine kiseneDar vienas „kišenės“ tipo lankstymo metodas, tik dar puošnesnis (apie paprastą ir įmantrią kišenes galite pasiskaityti devintoje servetėlių lankstymo dalyje).             1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Lenkite dar kartelį per pusę; 4. Atvirieji kraštai turi būti nukrepti nuo jūsų; 5. Pati viršutinį sluoksnį lenkite link apatinio kampo; 6. Antrąjį sluoksnį lenktite taip pat kaip pirmąjį, palikdami ~1cm atstumą tarp jų; 7. Su trečiuoju sluoksniu padarykite tą patį; 8. Servetėlę apverskite; 9. Abu kraštus lenkite link vidurio ir prispauskite (žiūrėkite, kad užlenktumėte simetriškai); 10. Apverskite ir sudėkite norimus įrankius.  
1 2 3 4 
5 6 7 8
9 10    
     „Ritinys“ ritinysJei jūs ruošiatės į pikniką ar žinote, kad reikės įrankius pernešti iš vienos vietos į kitą, tai šis lankstymo/vyniojimo metodas kaip tik jums. Į tokį rulonėlį suvynioti įrankiai gulės saugiai ir išliks švarūs iki panaudojimo.       1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau (viršutinį kairįjį kampą lenkite link apatinio dešiniojo); 3. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į viršų, o apačioje padėkite įrankius, kurios vėliau naudosite; 4. Išorinius kampus užlenkite, tik labai stipriai neprispauskite; 5. Įrankius tvirtai susukite į ritinėlį; 6. Na ir viskas – darbas baigtas :)  
1 2 3 4
5 6