Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (1 dalis: piramidė, strėlė)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. servetelesKaip jau paminėjau, labai svarbu servetėles suderinti su stalo akcentais – staltiese, indais, bendru stalo vaizdu. Jei lankstinys iš servetėlės sudėtingesnis, patartina rinktis ne mažesnes nei 50x50cm servetėlės. Paprastesniems lankstiniams tiks ir mažesnės servetėlės, tačiau nepamirškite, kad didelės visada atrodo gražiau.          Piramide„Piramidė“ Šis klasikinis servetėlės lankstymo būdas yra paprastas, greitas ir juo galima sulankstyti daugumą servetėlių.              1. Pasidėkite servetėlę priešais save gerąja puse į apačią; 2. Perlenkite servetėlę pusiau įstrižai; 3. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji galai būtų nusukti prieš jus; 4. Dešinįjį kampą lenkti iki viršutinio kampo; 5. Tą patį pakartoti su kairiuoju kampu; 6. Apverskite servetėlę kita puse. Atvirieji galai turi būti prieš jus; 7. Perlenkite servetėlę pusiau, viršutinį kampą lenkdamos link savęs; 8. Apverskite servetėlę į kitą pusę, tik šįkart atvirieji galai turi „žiūrėti“ į jus; 9. Lengvai sulenkite servetėlę per centrą.  
1  2  3   4 5     
6   7 8   9       
   „Strėlė“ streleŠis servetėlių lankstymo būdas yra paprastas ir nereikalauja, kad medžiaginės servetėlės būtų standinamos. Stalui suteikia elegantiško lengvumo.             1. Pasidėkite servetėlę priešais save gerąja puse į apačią; 2. Sulenkite servetėlę pusiau, kad atviri galai būtų nukreipti į jus; 3. Tolimesnįjį dešinįjį kampą lenkite į apačią link vidurio; 4. Tą patį žingsnį pakartokite su kairiuoju kampu; 5. Dešinįjį atvirąjį kampą lenkite į dešinę pusę, kad kraštas būtų lygus (kaip kad lankstytumėte lėktuvėlį); 6. Tą patį pakartokite su kairiąja puse; 7. Dešiniąją ir kairiąją puses stumkite vieną link kitos, kad likęs viduriukas iškiltų į viršų ir šiek tiek užsilenktų tolimiausias kampas.  
1  2  3 4         
5   6 7