Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kartoniniai baldai

Planuoju pasigaminti sau baldus, gal ir juokingai skamba, bet žinau kaip pasidaryti sau kavos staliuką, su dviem foteliais. Tai visiškai saugu, nebrangu ir smagu! Jei gyvenat studentišką gyvenimą, ar sode jums trūksta baldų-pabandykite patys. Didžiausias pliusas ir smagumas yra tai, kad galite patys dekoruoti juos , gerai įgudę galėsite pasigaminti kitokio dizaino baldžiukus. Jeigu jums atsibodo savo sode ar kaime sėdėti ant kelmų, tai pirmyn prie darbo.

baldasReikės: daug didelių kartono lakštų; pramoninių klijų, labai stiprių, kurie gerai suklijuotų kartoną ( dėl klijų, kreipkitės į Senukų personalą); markerio; peiliuko, pjaustyti kartonui; matavimo priemonės ir kieno nors pagalbos.

1.Pirmiausia reikės išmodeliuoti fotelio riestumą. Tuoj viską suprasite. Pasidėkite vieną kartono lakštą ant žemės ir šonu atsigulkite, įsivaizduokite kaip jums būtų patogiau sėdėti ir pagal savo kūno padėtį, paprašykite, kad jūsų išlinkimus, su markeriu, kas nors apibrėžtų. Brėžti reikia nuo kaklo iki kojų kulkšnių. Gavote kreivę, nuo abiejų jos galų brėžkite tiesias linijas į kairę pusę, nuleiskite statmenį, kai jums jau užteks fotelio pločio iš šono. Iškirpkite, ar išpjaukite specialiu peiliuku savo fotelio šabloną. Pradžia padaryta.

2. Pagal šabloną išpjaukite dar 24 tokius pavyzdžius. Tuomet, paimkite 6 šablonus ir juos tarpusavyje tvirtai suklijuokite. Tą patį padarykite su 6 kitais ir taip toliau. Turi gautis 4 suklijuoti pluoštai po 6. Palikite viską džiūti 24h ir gerai prispauskite. Klijų negailėkite, kad nebaisu būtų pasodinti svečių ant fotelių!

3.Toliau jums teks pasigaminti 12 blokelių, kurie klijuosis tarp šablonų pluoštų, kad fotelis būtų platesnis. Žodžiu, iš kartono iškirpkite maždaug 15x15 kvadratą. Suklijuokite tokius kvadratus tarpusavy, kad gautųsi maždaug 5cm pločio blokelis. Pasidarykite 12 tokio pločio blokelių.Leiskite klijams gerai išdžiūti, palikite visas detales kokiai parai.

33

4. Paimkite vieną suklijuotą pluoštą šablonų, padėkite ant žemės ir klijuokite 4 blokelius. 2 blokelius klijuokit ant atlošo ir 2 ant sėdimosios dalies. Išdėstykite blokelius maždaug vienodu atstumu. Prie trijų fotelio pluoštų priklijuokite tokius blokelius, maždaug tokiu pačiu atstumu.

4

5. Iki šio žingsnio turite turėti 4 suklijuotus pluoštus fotelio šablonus ir prie jų pritvirtintus blokelius.Jei viskas ok, pasidėkite vieną šabloną ant žemės ir gausiai patepkite klijais visus 4 blokelius, ant jų klijuokite kitą šabloną blokeliais į viršų. Žiūrėkite, ar šablonus klijuojate lygiai. Ir taip klijuokite trečią pluoštą prie blokelių ir t.t. Galiausiai, blokeliai prie sienelės, turi susiklijuoti visas fotelis.Štai ir viskas, tik tiek. Vieną fotelį praktiškai jau turite. Liko tik uždengti jo viršų. Tai padarykite iš dar vieno kartono lakšto.Uždėkite jį ant viršaus, išlankstykite pagal išlinkimus, nupjaukite nereikalingas ir priklijuokite. Jei jūsų fantazija laki, galite dėti visokius paminkštinimus ir net aptraukti medžiaga.

5

6. Stalo gamyba: Iš kartono lakšto išsipjaukite 4 kvadratus 50x50cm. Iš kieto kartono išsipjauti reikės 2 kvadratus 50x50cm. Šios dalys reikalingos kaip kojos, kurios laikys stalo viršų. Stalui uždengti reikalingas 1m pločio ir 1.35cm ilgio kartoninis lakštas (tikiuosi jums jų užteks). Kieto kartono kvadrato, viršutinius kampus užapvalinkite. Pagal juos užapvalinkite ir kitų kvadratų viršūnes. Paprašykite, kad kas nors palaikytų statmenai ant žemės kietą kartono plokštę, užapvalintais kampais į viršų. Pagal jį, sulenkite kartoninį stalo viršų ir suklijuokite. Kitus kartono gabalus įklijuokite į vidų, maždaug vienodu atstumu. Užbaigdami stalą, šone vėl klijuokite kieto kartono plokštelę. Žodžiu,apversto jūsų stalo vidus turėtų atrodyti kaip lentynos. Jeigu taip ir yra, sveikinu, jūs jau turite ir staliuką. O jei kas nors nelimpa, galite stalą pasigaminti ir paprasčiau. Naudokite dėžes, denkite jas, pasitelkite fantaziją.

62

Kas pabandysite, tikiuosi liksite patenkinti. Žinoma, tokie baldai visai smagūs, tačiau nėra itin ilgalaikiai, nors aišku, priklauso nuo to, kaip su jais elgsitės. Nepatarčiau neatsargiai rūkyti. Tokius baldus gerai pasidaryti tiems, kurie žino iš kur gauti žiauriai daug kartono, arba dirbantiems kokiuose sandėliuose ir nežinantiems kur jį dėti. Na, bet gali pabandyti ir paprasti mirtingieji. Sėkmės.