Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dažomieji sienų apmušalai

Šiurkščios, pluoštinės medžiagos sienų apdailai naudojamos pakankamai seniai, nes tai racionalu – sutaupoma laiko ir sąnaudų. Dažomaisiais tekstūriniais tapetais išklijuotą sieną galėsite daug kartų ir kokia tik norėsite spalva dažyti be jokio papildomo paruošimo.

 

Skirtingai nei kitų šiurkščių pluoštinių medžiagų, pvz., medžio pluošto, kuris atkartoja tinkuoto paviršiaus vaizdą, tekstūrinių apmušalų faktūra atrodo lyg įspaudas. Modernūs gamintojai gali pasiūlyti įvairiausių šio rūšies tapetų, kuriuos nudažę bet kuriai patalpai suteiksite naujumo ir savitumo: kuklios elegancijos ar pabrėžto dalykiškumo, klasikinės harmonijos ar tiesiog jaukumo. Taigi tekstūriniai sienų apmušalai tinka beveik visiems interjero stiliams. Dažomieji tapetai ypač tinka patalpose, kur yra pavojus sugadinti sienų apdailą, pvz., vaikų kambariuose. Apmušalų patvarumą garantuoja gamybos technologija: apdirbtas celiuliozės ir tekstilės pluoštas. Kita svarbi šių apmušalų savybė – gerai uždengia sienos įtrūkimus, net ir atsiradusius po jau užklijuotais tapetais. Be to, tekstūrinę sienų dangą galite drąsiai klijuoti patys, net jei niekada to nedarę.

 

  1. Tolygiai užtepkite ant nugruntuotos sienos tirštų klijų.
  2. Sausą tekstūriškų apmušalų juostą lipdykite ant klijais išteptos sienos.
  3. Iš karto stipriai guminiu voleliu perbraukite per visą apmušalų paviršių.
  4. Viršuje ir apačioje aštriu rėžtuku sutvarkykite apmušalų galus.
  5. Kai išdžius klijai, tapetus nudažykite dispersiniais dažais.

Dažomieji tekstūriniai sienų apmušalai neslenka žemyn ir neištįsta nuo drėgmės, taiga jų dydis yra visada tas pats. Be to, galima klijuoti kaip paprastus tapetus, t.y. tepti klijus teisiai ant apmušalų.

 

Kaip jau buvo minėta, tekstūriniai sienų apmušalai savitumo įgauna dėl Jūsų pasirinktos spalvos. Pabodus, ant seno dažų sluoksnio galima tepti naują. Na, o jei norėsite pakeisti sienų faktūrą, tekstūrinius sienų apmušalus lengvai nulupsite.