Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Investicija į švarų orą (2 dalis)

Mažai kas žino, kad žmogui per dieną oro reikia dešimtis kartų daugiau, nei vandens arba maisto. Paradoksalu, kad vandenį ir maistą mes galime pasirinkti kokį norime, o kvėpuojame tokiu oru, kuris yra tiesiai prieš mūsų veidą.

 

Norint sutaupyti pinigų ir namuose turėti švarų orą, pravartu įsirengti rekuperacinę oro vėdinimo sistemą. Šios sistemos darbo principas paprastas ir patikimas. Šviežias, filtruotas oras į patalpas patenka per šilumokaitį, kuriame dalinai pašildomas šalinamu iš patalpos oru.

 

Iki norimos temperatūros oras pašildomas po šilumokaičiu įrengtu elektriniu ar karšto vandens šildytuvu. Dėl specialaus laikmačio ventiliavimo sistemos darbą galima užprogramuoti įvairaus galingumo ir skirtingų modifikacijų. Nenusigąskite nedidelių būstų savininkai, Jums nereikės atskiros patalpos šiai sistemai įrengti. Ją galima tiesiog integruoti į virtuvės baldus. Įsigiję rekuperatorių su įmontuotu garų sutraukėju, nušausite du zuikius iš karto. Taip pat negalima užmiršti, kad darant būsto remontą ar statant naują būstą, reikia numatyti vietas ortakiams, kuriais bus tiekiamas oras į patalpas ir šalinamas iš jų. Ortakiai gali būti montuojami tiesiog po pakabinamomis lubomis.

 

Jeigu per klaidą būste nėra įrengta jokia vėdinimo sistema, o visi remonto apdailos darbai baigti vėdinimo įrangos gamintojai siūlo rekuperacinę sistemą, kuri montuojama sienoje išgręžus skylę. Mažiausiai sistemai įrengti užtenka išgręžti 100 mmskersmens skylę. Žinoma, tokio tipo sistemos brangesnės nei anksčiau minėtosios rekuperacinės sistemos, nes rekuperatorius reikės įrengti kiekviename kambaryje.