Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Feng Shui virtuvėje (2 dalis)

Feng Shui – senas mokslas ir menas, kuris atsirado Kinijoje prieš keletą tūkstančių metų. Jis daugybę amžių taikomas Rytų šalyse, pastaruoju metu kelia didžiulį susidomėjimą ir sparčiai plinta Europoje bei Amerikoje. Feng Shui principus naudoja daugelis turtingų ir įtakingų žmonių. Čia galima būtų pateikti visą sąrašą žinomų žmonių pavardžių, kurie tikrai į šią sistemą nekreiptų dėmesio, jei laikytų Feng Shui paprasčiausiu senovės prietaru. Neatsitiktinai didžiuosiuose Azijos ekonomikos „tigruose“ – Kinijoje, Taivanyje, Japonijoje, Singapūre, Malaizijoje – daugelis pastatų statyti ir įrengti remiantis būtent Feng Shui principais.

Feng Shui yra mokslas apie energijos judėjimą, apie to judėjimo dėsningumus, poveikį visiems mūsų gyvenimo aspektams bei nukreipimą gerovei, turtams, sėkmei bei sveikatai sustiprinti. Kavntinė fizika patvirtina, kad viskas yra sudaryta iš energijos. Visa fizinė materija, kad ir kokia tvirta ji mums atrodytų, iš esmės tėra vibruojanti energija. Viskas aplink mus, net ir tuščia erdvė, kurios nematome, taip pat egzistuoja energijos pavidalu. Feng Shui moko pažinti šį nematomą pasaulį, nes jis yra lygiai tiek pat reikšmingas mūsų gerovei, kaip ir pasaulis, kurį matome savo akimis. Todėl yra labai svarbu, kur stovi jūsų namas, kaip jūsų bute išdėstyti baldai, kiti daiktai, kokioje aplinkoje jūs valgote ir miegate. Geras Feng Shui siekia sutvarkyti erdvę taip, kad „chi“, arba energija, galėtų tekėti darniai, išlaikydama pusiausvyrą.

Šiuolaikišką virtuvę sušildys natūralūs daiktai

Šiuolaikinės, modernia įranga aprūpintos virtuvės gali atrodyti įspūdingai, bet net trumpai jose pabuvęs gali pasijusti nesmagiai. Namuose patartina vengti akinamo itin modernios virtuvės spindesio ir galybės aštrių metalo daiktų. Galbūt tokia virtuvė atrodo švari ir šviesi, tačiau joje gaminamas maistas patiria daug neigiamos įtakos. Bet kurie natūralūs daiktai ar medžiagos suteiks jūsų erdvei daugiau jaukumo, padės atsipalaiduoti, ir veiks teigiamai tiek ruošiant maistą, tik jį valgant. Virtuvei labai tiks daiktai iš natūralaus medžio, moliniai ir pinti indai, vazonėliuose augantys prieskoniai, kurie sustiprina natūralumo pojūtį. Medis suteikia virtuvei jaukumo ir ji nebeatrodo negyva ir sterili, ir tai atsispindės čia gaminamų valgių maistinėse savybėse.

Visuomet geriausia dirbti ryškiai apšviestoje virtuvėje ir kuo atviresnėje erdvėje. Todėl geras apšvietimas labai reikalingas, nes visos kertės ir maisto ruošimo plotai turi būti labai gerai apšviesti. Žvakių šviesa ar koncentruoras apšvietimas labiau tinka valgomiesiems.