Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Feng Shui virtuvėje (1 dalis)

Feng Shui – senas mokslas ir menas, kuris atsirado Kinijoje prieš keletą tūkstančių metų. Jis daugybę amžių taikomas Rytų šalyse, pastaruoju metu kelia didžiulį susidomėjimą ir sparčiai plinta Europoje bei Amerikoje. Feng Shui principus naudoja daugelis turtingų ir įtakingų žmonių. Čia galima būtų pateikti visą sąrašą žinomų žmonių pavardžių, kurie tikrai į šią sistemą nekreiptų dėmesio, jei laikytų Feng Shui paprasčiausiu senovės prietaru. Neatsitiktinai didžiuosiuose Azijos ekonomikos „tigruose“ – Kinijoje, Taivanyje, Japonijoje, Singapūre, Malaizijoje – daugelis pastatų statyti ir įrengti remiantis būtent Feng Shui principais.

Feng Shui yra mokslas apie energijos judėjimą, apie to judėjimo dėsningumus, poveikį visiems mūsų gyvenimo aspektams bei nukreipimą gerovei, turtams, sėkmei bei sveikatai sustiprinti. Kvantinė fizika patvirtina, kad viskas yra sudaryta iš energijos. Visa fizinė materija, kad ir kokia tvirta ji mums atrodytų, iš esmės tėra vibruojanti energija. Viskas aplink mus, net ir tuščia erdvė, kurios nematome, taip pat egzistuoja energijos pavidalu. Feng Shui moko pažinti šį nematomą pasaulį, nes jis yra lygiai tiek pat reikšmingas mūsų gerovei, kaip ir pasaulis, kurį matome savo akimis. Todėl yra labai svarbu, kur stovi jūsų namas, kaip jūsų bute išdėstyti baldai, kiti daiktai, kokioje aplinkoje jūs valgote ir miegate. Geras Feng Shui siekia sutvarkyti erdvę taip, kad „chi“, arba energija, galėtų tekėti darniai, išlaikydama pusiausvyrą.

Lieknėti visos priemonės geros

Virtuvė yra namų šerdis. Tai kambarys, kuriame gaminame ir valgome. Jis pats svarbiausias mitybos – tiek fizinės, tiek dvasinės – prasme. Pasižiūrėkite, kokioje namų vietoje jis yra, ir kaip jame išdėstyti baldai.

Kadangi Feng Shui dirba su energijos srautais, laikoma, kad tas kambarys, kuris yra tiesiai prieš laukujas duris, gauna didelį energijos srautą. Jeigu toje vietoje yra virtuvė, visi šeimos nariai veršis į ją ko nors užkąsti, ir tai su laiku gali sukelti viršsvorio problemų. Įėjus į virtuvę žvilgsnis neturėtų nukrypti į šaldytuvą, virtuvės stalą ar duoninę – energija sklinda kaip tik žvilgsnio kryptimi ir jums bus sunku išvengti nebūtinų užkandžiavimų, o kartu ir sulieknėti.

Labai gerai, jeigu virtuvėje yra kambarinių augalų, sukuriančių papildomus vidinius energijos šaltinius ir galinčių nukreipti energijos srautus, jeigu juos sustatysite energijos kelyje. Galima laikyti virtuvėje daiktus, kurie nekels žmogui noro iškart pavalgyti, o, pavyzdžiui, skatins bendrauti. Tai galėtų būti nedidelis staliukas su gėlėmis, žurnalais ar telefono aparatu. Geriausia, kad virtuvės durys būtų ne stiklinės, o pagamintos iš neskaidrios medžiagos. Įėjimas turėtų būti užmaskuotas, neatkreipiantis į save dėmesio. Bus geriau, jeigu visa buto aplinka kvies žmogų užeiti į svetainę.

Ruošiančiojo maistą netrikdykite          

Nuo viryklės stovėjimo vietos gali labai smarkiai priklausyti jūsų verdamo maisto kokybė. Svarbu, kad žmogus, kuris gamina maistą namiškiams, darytų tai ramioje aplinkoje, kad jam niekas netrukdytų. Bet kuri dirginanti smulkmena neigiamai veiks virėjo energiją. Tai persiduos gaminamam maistui. O juk sakoma, kad maistas skanus tik tada, kai pagamintas su meile. Taigi, negerai, jeigu virėjas gamindamas stovi nugara į duris, nes nematydamas, kas įeina pro jas, kaskart bus trikdomas, verčiamas gręžiotis.

Nestatykite viryklės taip, kad ji būtų atsukta į pagrindines duris, antraip neteksite pragyvenimo šaltinio – šeimos maitintojas gali likti be darbo. Tai didelė nelaimė, todėl viryklės padėtį pakeiskite, kad ir kaip sunku būtų tai padaryti. Labai svarbu apsaugoti viryklę nuo blogos energijos, kuri ateina iš viršaus. Blogiausia, kai viryklės stovi tiesiai po tualetu, įrengtu aukštesniame aukšte. Ne taip kenksminga. Tačiau vis tiek negerai, kai tiesiai virš viryklės yra vandens rezervuaras. Tada vanduo susiduria su ugnimi ir sukelia namuose sumaištį bei vaidus. Geriausia statykite viryklę priešais duris įstrižai jų. Jos nereikia statyti ir netoli kriauklės, nes tada ugnies elementas neigiamai reaguoja į vandens elementą.