Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Chromuoti paviršiai. Kaip palaikyti jų blizgesį.

Populiarusis chromas, šiuolaikiška medžiaga, kuri supa mus buityje kasdien ir visur. Ir tai yra ne tik chromuoti automobilių bamperiai arba motociklų dalys – tai mūsų virtuvės ir vonios: puodai, stalo įrankiai, kėdžių kojos, čiaupai, jų rankenos ir maišytuvai, dušai. Kadangi chromas dažniausia yra plonas sluoksnis, dengiantis kitą metalą, smarkiai ir neapdairiai valant, rizikuojate jį pažeisti, nudilinti ir nubrūžinti. Nepamirškite, chromuoti paviršiai turi blizgėti kaip veidrodis, todėl šveisti jų draskančiais abrazyviniais milteliais nelogiška.

 

Nerekomenduojama plauti chromuotų indų tuo vandeniu, kuriame liko riebalų nuo kitų indų plovimo. Nes po to, ruošiant maistą, riebalai gali “prikepti” prie blizgančio chromuoto paviršiaus, o chromas-001pridegusių riebalų valymas – labai varginantis užsiėmimas.

 

Gerą efektą duoda chromo valymas obuolių actu. Galima panaudoti ir amoniaką, bet po jo būtinai nuskalauti vandeniu ir sausai nušluostyti.

 

Chromuoti viryklių kaitviečių ir lankainių žiedai dažnai būna pridegę ir lipnūs nuo riebalų. Grąžinti jiems blizgesį galima valant savadarbe pasta iš acto ir kalio vandenilio tartrato (vyno akmens).

 

Chromuoti paviršiai švariai blizgės ir po to, jei nuvalysite juos truputi pasūdyta supjaustyta citrina, šviežio pjūvio puse. Citrinos rūgštis – geras valiklis. Po to gerai apiplaukite vandeniu ir sausai nublizginkite rankšluosčiu.

 

Automobilių chromuotas dalis galima nublizginti skudurėliu su vaikų kūno aliejumi (pvz., “Baby Oil”). O norėdami pašalinti rudžių dėmes nuo bamperių ar kitų dalių, intensyviai trinkite jas suglamžyta aliuminio folija. Šis būdas daro stebuklus. Taip pat galima nuvalyti ir chromuotas golfo lazdas.