Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Baldai iš rotango

Pinti rotango baldai puikiai tinka tiek sodo, tiek užmiesčio name. Jie puikiai įsilieja į bet kokių namų interjerą ir dažnai primena saulėtas bei šiltas vasaros dienas. Baldai iš rotango – unikalūs. Visi baldai gaminami rankomis. Rotango medienos ypatybės, pavyzdžiui, medžiaga gali būti nevienodai stipri, nedideli įtrūkimai medienos paviršiuje, netolygūs atstumai tarp atšakų arba netolygus pluošto tankis, suteikia baldams žavumo ir savitumo.

Rotangas – tai į lianą panašus tropinių miškų augalas. Mokslinis šio augalo pavadinimas – Calamus rotang. Jis labai greitai auga ir atsinaujina iš šakniastiebio. Šis augalas nėra tuščiaviduris, kaip, pavyzdžiui, bambukas, priešingai – jis ištisinis, todėl labai stabilus, tačiau kartu ir lengvas it pūkas. Rotango stiebai siekia iki 150 – 180 metru ilgio, bet diametras gali būti net 7rotango baldai centimetrai. Be jokių abejonių, augalą labai puikiai galima apdirbti – iš medžio storųjų dalių gaminami karkasai baldams, iš žievės gaminami pinti ažūriniai gaminiai. Tokių nepaprastų savybių – lengvas, bet masyvus, lankstus, bet subtilus, - neturi jokia kita organinė medžiaga. Rotangas yra labai patvarus – pintą kėdę nepavyks sulaužyti net 300 kilogramų sveriančiam sėdėtojui. Medžio lankstumas suteikia galimybė nupinti ne tiktai geometrinės formos kėdes ir sofas, bet ir ypatingus ergonominius ir kūnui patogius baldus į kuriuos atsisėdant mes galime atpalaiduoti įtemptus nugaros raumenis. Svarbu prisiminti, jog augalas brendo labai drėgnoje ir karštoje aplinkoje – tropikuose, todėl mūsų klimato sąlygos reikalauja gaminius iš rotango retkarčiais sudrėkinti, tai nesunkiai padaroma su vandeniu sudrėkintu skudurėliu. Apdirbant gaminį su specialiu laku, rotangui galima suteikti įvairius atspalvius – alyvuogių žalią, konjako rusvą, medaus geltoną, net rožinį ar šviesiai mėlyną atspalvį.

Šie baldai gimsta iš amatininkų aistros. Jie gaminami skonį ir individualų stilių turintiems žmonėms. Šie baldai gaminami rankomis išryškinant kai kurias detales, šiuolaikines ir madingas formas. Europoje yra tik keletas vietovių, kur iki šiol puoselėjamos pynimo tradicijos.

Baldai iš rotango tinka beveik visoms namų erdvėms. Jais galite apstatyti miegamąjį, vonios kambarį, prieškambarį, svetainę, terasą, netgi vaikų kambarius. Aukštos drėgmės atsparumo dėka, baldus iš rotango galime naudoti pirčių vidiniam įrengimui.