Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Atraskite knygų lentynų galimybes

Lentynos yra labai tinkamos daiktams susidėti. Be to, jos pagyvina kambarį ir jose galima kūrybiškai išdėlioti knygas, interjero aksesuarus, šeimos fotografijas.

Lentynas reikėtų išdėstyti taip, kad jos dėrėtų su bendra kambario stilistika. Dažniausiai žmonės renkasi medines lentynas, nes jas galima įvairiai perdažyti, lakuoti, priderinti prie jau esančios kambario apdailos. Pastaruoju metu populiarios ir metalinės lentynos dėl savo modernios išvaizdos. Kad viskas gražiai atrodytų, lentynų kampus ir viršutinę dalį derinkite prie langų, durų bei kitų architektūrinių elementų. Didžiausias lentynų angas patariama suplanuoti apačioje, o mažiausias viršuje, kad viršus neatrodytų perkrautas.

Knygų išdėstymas lentynose

Jau sudėliojote lentynas? Pats metas jose išdėstyti knygas. Knygas dėstykite taip, kad nesunkiai rastumėte norimą, ir kad jos puoštų kambarį. Nepamirškite ir daiktų ant lentynų, kurie dažnai daug ką pasako apie šeimą.

  • Kruopščiai atrinkite daiktus, kuriuos dėsite ant lentynų. Sugrupuokite juos pagal dydį, spalvą, paskirtį. Taip bus lengviau darbuotis.
  • Tarp sustatytų knygų būtinai palikite vietos, kad galėtumėte padėti daiktų, suvenyrų, pastatyti nuotraukų. Tai pagyvins bendrą lentynos vaizdą.
  • Knygas stenkitės dėlioti pagal dydį: matomiausiose vietose turi būti didžiausios knygos, o daiktai apatinėse lentynose, mažesni suvenyrai – viršuje. Virš knygų patariama palikti 3 – 5 cm tarpus.
  • Padėkite įvairių dėžučių, kurios padės prilaikyti slystančius daiktus ir suteiks lentynai tvarkingumo. Dėžutes naudokite ir laiškams, nuotraukoms, tušinukams ar kitiems daiktams susidėti.