Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Atnaujinkite seną pufą

Mažas ryškiaspalvis akcentėlis monochrominio kambario fone: žaismingas, dailus, lengvas lyg sviedinys arba sunkus, stabilus, visada savo vietoje, kur dažnai norisi prisėsti trumpam. Jis toks minkštas ir toks patrauklus. Tai – pufas. Paseno, apsitrynė ir jau nebepuošia kambario? O gal apskritai jo neturite? Tokią padėtį būtina taisyti.

 

Seną pufą pakaks apvilkti nauju spalvingu apklotu, o jeigu reikia naujo – sugalvokime, iš ko jį padaryti: du ar trys storo baldinio porolono kvadratai, sudėti vienas ant kito, virs kubu, kurį tereikia apvilkti tankios medžiagos užvalkalu, kad neslankiotų. Tuo pat būdu iš porolono skritulių sudėsime dailų cilindro formos pufą. Jei nėra porolono, pasiūkime norimos formos impilą ir prigrūskime putplasčio granulių arba sintepono atraižų, techninės vatos ar kito užpildo. Galų gale aptraukime minkšta medžiaga medinę ar plastmasinę dėžę. Ar taip svarbu, kas to minkšto suoliuko viduje? Daug svarbiau patraukli išvaizda.

 

Pasigaminkite apvalkalą kubo formos pufui

 

Sukerpame viršaus detalę iš dekoratyvios medžiagos ir tokio pat dydžio apačios detalę iš tvirto audinio. Šonų detalė gali būti vientisa arba siūta iš keturių gabalų. Raukinių draperijai reikės norimo pločio juostos, jos ilgis 2 ar 3 kartus ilgesnisuž perimetrą. Klostytą draperiją siuvame iš 3 kartus ilgesnės juostos.

 

Siuvimas

 

  1. Susiuvame šonų detalės siūles. Palenkiame apatinį kraštą.
  2. Apsiuvame apatinį draperijos kraštą, susiuvame galus.
  3. Viršutinį draperijos kraštą sutraukiame arba sudedame klostelėmis ir sudaigstome.
  4. Šonų detales uždedame ant viršaus blogosiomis pusėmis į vidų, prismaigstome draperiją blogąja puse prie šonų detalės gerosios pusės ir viską susiuvame.
  5. Išorėje likusias siūlės užlaidas apgaubiame ir apsiuvame krašto apdailos juosta. Juostos galus palenkiame ir sukabiname rankomis.
  6. Prisiuvame vieną apatinės detalės kraštinę, kitus kraštus palenkiame. Apvelkame pufą ir likusias siūles susiuvame rankomis.