Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dešimt priežasčių, kodėl verta minti

Europiečiai – tikri dviračių mylėtojai: kai kuriuose regionuose iš visų nuvažiuotų kilometrų 30 proc. įveikiama dviračiais. Tuo tarpu amerikiečiai dviračiais numina vos 1 proc., todėl steigiamos įvairios kampanijos, raginančios sparčiai tunkančius šalies piliečius rinktis ekologiškiausią transporto priemonę – dviratį. Štai jums dešimt priežasčių, įrodančių, kad minti verta.
  1. Nauda fizinei sveikatai. Važinėjimas dviračiu padeda išvengti širdies ir kraujotakos sutrikimų, priklausomybės nuo vaistų, diabeto, per didelio cholesterolio kiekio, nutukimo, ugdo balanso pojūtį, koordinaciją, ištvermę.dviratis
  2. Dviratis taupo jūsų pinigus. Įrodyta, kad namų ūkiai, kurie labiau priklausomi nuo automobilių, transportui skiria daugiau kaip 20 proc. visų išlaidų, o tie, kurie naudojasi įvairesnėmis transporto priemonėmis, - tik 17 proc. Taigi, skirtumas 3 proc.
  3. Daugiau laisvo laiko. Kelionėse dviračiu praleidžiamas laikas tuo pačiu išnaudojamas ir sportui, tad po darbo nebėra būtinybės skubėti į sporto salę.
  4. Mažesnis eismas keliuose. Dviratininkai pagerina ne tik savo gyvenimo kokybę, bet ir tų, kurie lieka kiurksoti prie vairo. Apskaičiuota, kad jei automobilių kiekis piko valandomis sumažėtų 10 proc., tai greitis įstrigusių kamščiuose automobilių padidėtų 10 km/h ir kelionės laikas sutrumpėtų 25 proc.
  5. Mažiau neigiamos įtakos globaliniam atšilimui. Aritmetika paprasta: kuo daugiau kelyje automobilių, tuo daugiau CO2 jie išmeta į atmosferą.
  6. Tausojami aplinkos resursai. Dviratis nenaudoja iškastinio kuro, be to šiai transporto priemonei nereikia brangių ir aplinką niokojančių kelių.
  7. Daugiau tylos. Transporto keliamas triukšmas yra pagrindinė miestų triukšmingumo priežastis. Įrodyta, kad triukšmas žmonėms sukelia stresą, trukdo susikaupti ir gerai jaustis.
  8. Prieinamumas vyresnio amžiaus žmonėms. Vieni didžiausių dviračių entuziastų Europoje yra senjorai, šią transporto priemonę naudojantys visur ir visada.
  9. Kuo daugiau dviračių, tuo geriau gyvename. Naujausi tyrimai rodo, kad didelė priklausomybė nuo automobilių yra žalinga ekonomikai. Kuo daugiau mieste automobilių tenka 100 gyventojų, tuo mažesnės ten gyvenančių miestiečių pajamos.
10. Įkvėpimas tolimesniems taupumo ir ekologiškumo veiksniams. Visuomenė, kuri bent 20 proc. viso nuvažiuojamo kelio įveikia dviračiais, greičiau ir mieliau pritaria bei įgyvendina kitas taupumo ir ekologiškumo iniciatyvas: pavyzdžiui, tausoja geriamą vandenį, rūšiuoja atliekas ir pan.