Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ko nežinojome apie uggs’us?

Lietuvos didmiesčių parduotuvės pastaruoju metu prikimštos taip vadinamų uggs’ų, o gatvės juos avinčių panelių. Sako, tai patogūs batai, mat su jais šilta ir pėdų nespaudžia. Tiesa, labai jau greitai uggs’ų padas deformuojasi (yra uggs’ų ir su guminiu, ilgai atlaikančiu padu) ir nežinau, kaip užsienyje, bet bent jau Lietuvoje panelės nėra linkusios juos greitai pakeisti naujais, todėl gatvėse dažnai tenka matyti šleivakojų paradą. Uggs’ų mada pasaulyje paplito vėlyvais 90 – aisiais, o iki to laiko tik Australija, uggs’ų tėvynė, žinojo juos nuo seno. Atsirado šie batukai stebėtinai senai. Jau I – majame pasauliniameUGGs kare pilotai avėjo uggs’ų stiliaus batus. Jie padėdavo kojoms nepavargti ir išlaikydavo jas šiltas skrydžio metu. Originalūs uggs’ai gaminami iš šimtaprocentinio avies kailio ir odos. Banglentininkai 60 – aisiais taip pat mėgo avėti šiuos batus, jie padėdavo kojoms nesušalti einant jūros link ar keliaujant namo. Uggs’ai visame pasaulyje ėmė populiarėti nuo 1978 m., kai vienas australų banglentininkas, vardu Brian’as Smith’as keliaudamas į JAV pasiėmė keletą porų šių batų ir išdalino savo fanams, banglenčių sporto mylėtojams. Taip po truputį uggs’ų mada ėmė plisti po pasaulį, tačiau jie nebuvo “ant bangos” dar visus ateinančius dvidešimt metų. Ir štai 1998 m. uggs’ai masiškai pasirodo pardavimuose. Jų kainos kartais siekia net virš kelių šimtų dolerių. Juos mielai perka ir avi vaikai, jaunimas, vyresni žmonės, tiek vyrai, tiek moterys. Keletas patarimų kaip avėti ir prižiūrėti ugg’sus:
  • uggs’ai gali būti avimi su kojinėmis, bet geriausia juos avėti be kojinių (žinoma, Lietuvos klimatui tas nelabai tinka).
  • jei dėvite originalius juodos spalvos uggs’us, juos nusiėmus pirštai gali būti nusidažę juodai, tačiau tai tik įrodymas, kad jūs tikrai nusipirkote originalą.
  • uggs’ai pritaikyti avėti esant bet kokiai oro temperatūrai – tiek šaltą žiemą, tiek karštą vasaros dieną būnant paplūdimyje.
  • batus reikėtų saugoti nuo drėgmės.
  • uggs’ams valyti naudokite drėgną audinį ar kempinėlę.