Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pokalbis dėl darbo

Pokalbiai dėl darbo dažniausiai yra sunkūs ir varginantys. Pasirenkant kandidatūrą, be profesinės kompetencijos didelę reikšmę turi ir kiti faktoriai. Mes nesame pajėgūs ką nors padaryti dėl savo ir atrankos komisijos narių suderinamumo, tačiau galime padidinti savo galimybes gauti darbą, pasinaudodami tam tikrais triukais. Svarbų vaidmenį čia suvaidins ir punktualumas, išmanymas apie tai, kokį poveikį daro mūsų kūno kalba, akių kontakto palaikymas.

Drabužiai

Tyrimas parodė, kad iš trijų moterų kandidačių, kurių viena buvo apsirengusi dalykiniu kostiumėliu, kita – kostiumėliu, papuoštu kaklaskare ar papuošalu, o trečia – gėlėta suknele, daugelis komisijos narių pasirinko kandidatę dalykiniu kostiumėliu su aksesuarais. Su šiais drabužiais moteris atrodė profesionaliai, tačiau nesukėlė įspudžio, jog ji bando pamėgdžioti vyrą. Aišku, ne visada privaloma vilkėti tokius drabužius. Kai kuriose darbo sferose dalykinis kostiumėlis yra netgi nepriimtinas.

Labiau vyriškos profesijos siekiančios moterys jausis patogiau, vilkėdamos drabužius, kuriose yra raudonos, violetinės, oranžinės spalvos. O vyrams, norintiems dirbti sferose, kuriose paprastai dominuoja moterys, tiktų mėlyni ir žali tonai.

Atvykus į pokalbį

Atvykę į pokalbį dėl darbo, kuomet esate pakviesti į kabinetą, užeikite ir pasisveikinkite. Rankos netieskite pirmi, turite laukti, kol ją išties darbdavys. Ranką spauskite tvirtai, o ne silpnai ar per stipriai, nes tai gali parodyti, jog pernelyg jaudinatės arba darbas jums nelabai rūpi. Darbdavys to neturi jausti. Kuomet jums pasiūlo kėdę, atsisėskite ir kiek įmanoma labiau atsipalaiduokite. Prasidėjus pokalbiui žodžius tarkite aiškiai, kalbėkite į temą ir nesistenkite atrodyti pernelyg familiarus, bet tuo pačiu atminkite, jog nepravartu būti ir susikausčiusiam. Gavote sudėtingą klausimą? Nepasimeskite ir neskubėkite atsakyti. Jei klausimo nesuprantate, paprašykite jį paaiškinti. Jei pasitikėsite savimi ir elgsitės natūraliai, visai galimas daiktas, kad darbas atiteks būtent jums.