Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Naujame darbe būkite kuo apdairesni

Net jei esate patenkinti dabartiniu savo darbu, netikėtai pasipainiojęs geras pasiūlymas dažniausiai vis tiek mus priverčia apmąstyti visus „už“ ir „prieš“, o kartais ir susigundyti viltingais pažadais. Tik daug vėliau sužinome, kad šie pažadai ne visada tikri. Štai kodėl prieš ryždamiesi pakeisti darbą pasistenkite apie jį sužinoti kuo daugiau.

Iš darbo išeikite garbingai

Požiūris į darbuotoją, iš buvusios darbo vietos į naująją atsinešusį klientų duomenų bazę ir kitas verslo paslaptis, pastaruoju metu pradėjo kisti. Kadaise toks darbuotojas buvo priimamas su džiaugsmu, tačiau dabar jau manoma, kad toks asmuo naujoje darbo vietoje gali pasielgti lygiai taip pat.

Nežiūrėkite rimtai į darbdavį, kuris siūlo didesnį atlyginimą, jei būsite pasirengę naudoti buvusioje darbovietėje sukauptą informaciją. Tai tik įrodo, kad naujasis darbdavys vertina ne jūsų sugebėjimus, o vertingą informaciją.

Tokią verslo filosofiją turinčioje įmonėje darbo santykiai paprastai tęsiasi tol, kol atsiranda papirktas kokios nors kitos konkuruojančios firmos darbuotojas, turintis sunkiai pasiekiamos informacijos.

Ką žinote apie naująją firmą?

Prieš priimdami darbo pasiūlymą, sukaupkite kuo daugiau informacijos apie firmą. Šiam tikslui naudokite tiek visiems pasiekiamus šaltinius (internetą, spaudą, reklaminę medžiagą), tiek asmeninius kontaktus.

Darbą pasiūliusi firma turėtų jus supažindinti su svarbiausiais faktais apie įmonės savininkus, ūkinę padėtį ir strategiją. Prieš pradedant dirbti naujoje firmoje, reikėtų aptarti klausimus, susijusius su atlyginimu ir galimybėmis tęsti karjerą. Pavyzdžiui, vienoje firmoje yra savaime suprantama, kad visi gali pasinaudoti galimybe nemokamai sportuoti arba lankyti kalbų kursus, o kitoje – tai nedaugelio darbuotojų privilegija.

Apsidrauskite užnugarį

Pradėję dirbti naujoje vietoje jūs tikriausiai turėsite pereiti bandomąjį laikotarpį. Pagal galiojančius įstatymus bandomasis periodas suteikia tiek darbdaviui, tiek darbuotojui galimybę visapusiškai apmąstyti darbo santykius ir juos paprasčiau nutraukti. Mat bandomojo laikotarpio metu gali paaiškėti, kad darbas iš esmės skiriasi nuo užduočių, kurios buvo iš anksto aptartos, be to, gali paaiškėti, kad dėl kokių nors priežasčių šis darbas gali būti jums nepriimtinas.

Jei darbdavys bandomojo laikotarpio metu siūlo jums daug mažesnį atlyginimą, bet žada pakelti jam pasibaigus, sudarykite atitinkamą sutartį. Jei pasibaigus bandomajam laikotarpiui atlyginimo kėlimas yra sėkmingas jo perėjimas, kartu su darbdaviu suformuluokite bandomojo periodo metu keliamas užduotis bei sėkmingam jų vykdymui įvertinti naudojamus parametrus.