Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Laba diena!

Visi esame girdėję posakį „pirmas įspūdis svarbiausias“. Sutikite, pirmą kartą susitikus su žmogum, labai svarbu sudaryti apie save teigiamą įspūdį, ypač jie einate į pokalbį dėl darbo. Vienas pagrindinių dalykų yra mandagumas. Mandagiai elgdamiesi su kitu asmeniu parodote, kad jį gerbiate, be to esate malonus ir patikimas. Ši taisyklė galioja ne tik bendraujant su darbdaviu ar verslo partneriais, bet ir asmeniniame gyvenime. Visi žinome (tikiuosi :) ) žodžius „ačiū“, „prašom“, o ar žinome kaip tinkamai pasisveikinti, paspausti ranką? Kasdieniame gyvenime tai gal ir nėra ypatingai svarbu, juk draugui ranką galite paspausti kaip norite, dėl to jo nuomonė apie jus nepasikeis! :)  Tačiau yra kelios taisyklės padėsiančios jums „patogiai“ pasijusti formalioje aplinkoje. Sveikinimasis.
  1. Vyras visuomet pasisveikina su moterimi pirmas.
  2. Pavaldus pagal rangą žmogus pasisveikina su viršesniu.
  3. Jaunesnis žmogus pasisveikina su vyresniu.
Rankos paspaudimas. Čia vyrauja jau kiek kitokios taisyklės (formalioje aplinkoje).
  1. Aukštesnio rango žmogus pasisveikina su žemesnio rango.
  2. Moteris ištiesia ranką vyrui.
  3. Vyresnis žmogus pasisveikina su jaunesniu.
Tačiau šios nuostatos gali keistis (ir palengva keičiasi), dabar priimta, kad tas, kuris pirmas pastebi kitą asmenį , jam ir ištiesia ranką. Žinoma, daug kas priklauso nuo aplinkybių, nebūtinai kasdien biure sutikus viršininką pulti spausti rankos, kasdienybėje apsiribojama žodiniu pasisveikinimu. Vadovas savo biure sutikdamas verslo partnerius ar svečius, pirmas pasisveikina juos rankos paspaudimu. Kaip tinkamai paspausti ranką? Vieni ranką suspaudžia stipriai, kiti ranką paima ir laiko pernelyg glebiai ir vangiai. Geriausia, laikytis „aukso viduriuko“:  nei per stipriai, nei per lengvai, nei per ilgai. Ranką paspausti pakanka kelių sekundžių. Dažniausiai asmuo, kurio ranka yra per ilgai laikoma ir dar kratoma, pasijunta nejaukiai :). Bučiavimas. Rankos bučiavimas laikomas pasenusiu dalyku. Tačiau šventės proga galima moteriai pabučiuoti ranką. Tai turi būti menamas bučinys, lūpos rankos neturėtų  liesti. Pietų Europoje bučiavimas į skruostus yra įprastas. Taip sveikintis geriausia kasdienybėje. Beje, tai turėtų būti pseudobučinys (neliečiant lūpomis skruostų), nes moterys dažnai būna pasidažiusios. Italijoje, Prancūzijoje lūpomis skruostų neliečiama, tai gali bučinys į orą arba švelnus prilietimas skruostais.