Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Neužkibkite ant reklamų kabliuko

Moterys miršta iš pavydo žiūrėdamos į reklamose besistaipančias gražuoles ir galvoja: „kokia ji liekna, kokie jos plaukai ir oda!” O paskui pasikūkčiodamos bėga į kirpyklą keisti šukuosenos, nuo pirmadienio pasižada laikytis dietos arba lankyti sporto klubą. Neskubėkite keikti savo išvaizdos – tikriausiai dienos šviesoje atrodote geriau už daugelį įžymybių.

Pirmas reklamų kabliukas – plaukai

Reklamoje mergina krato vešlius, ilgus, blizgančius plaukus, kurie nesielektrina, nelimpa ir puikiai garbanojasi (arba krenta lyg vandens srovė). Deja, pažvelgus į tokios reklamos užkulisius šampūną reklamuojančios merginos gražių plaukų paslaptis netrunka išaiškėti: prieš fotografavimą arba filmavimą, kirpėjas vargsta tris valandas, kol manekenės galvą padengia dirbtinėmis plaukų sruogomis, dvi valandas sugaišta, kol nudažo ypatingo blizgesio suteikiančiais dažais, valandą šukuoja, džiovina plaukų džiovintuvu ir purškia laku.

Tobulas veidas

Reklamose matome vien matinę odą, ilgutėles blakstienas, tiesią mažą nosytę, akinamai baltus dantis ir širdelės formos lūpas. Paprastai žvaigždės turi savo kosmetologus, kurie nuolat rūpinasi jų oda. Pavienius spuogelius stilistai ilgai maskuoja specialiomis pudromis. Fotografuojant parenkamas toks pašviesinimas arba ant objektyvo dedami filtrai, ka odos defektai kuo mažiau matytųsi, be to, šiais technologijų laikais kompiuteriu galima padaryti tobulą grožį: nuvalyti apgamus, spuogus, randus, raukšleles, pakoreguoti lūpų formą. Manote, kad balti ir lygūs dantys – natūralūs? Žvaigždutės reguliariai lankosi pas brangiai mokamus stomatologus. Šie gali nušlifuoti apnašas, išbalinti specialia želė, aptraukti dantis porceliano plėvele arba sudėti dirbtinius. O kaip blakstienos tampa tankesnės ir ilgesnės? Nusiraminkite, jų niekas netepa ricina, juk yra dirbtinės blakstienos.

Lieknas kūnas

Apatinio trikotažo reklamoje matome liekną kaip gazelės figūrą, ilgas kojas, plokščią pilvą, plonas rankas, stangrų užpakaliuką. Kad išliktų lieknos, gražuolės po kelias valandas kasdien tobulina kūną brangiuose sporto klubuose, nuosavų namų baseinuose ar teniso kortuose. Tiesa, ne visos sportuoja, kai kurios jų nuolat laikosi alinančių dietų, tad verta atsiminti, jog lieknas kūnas – tai ne visada sveikas gyvenimo būdas. Įžimybės negaili pinigų ne tik asmeniniams treneriams, dietologams, bet ir plastikos chirurgams, kurie mažas krūtis paverčia didelėmis, dideles – mažomis, išsipūtusį pilvą – plokščiu, storas šlaunis – plonomis, nukarusį užpakaliuką – stangriu.

Taigi, ar verta verkšlenti ir sau bei aplinkiniams gadinti nervus dėl to, kad neatrodote taip tobulai kaip reklamose besistaipančios aktorės bei manekenės? Tikriausiai ne. Svarbiausia atminti, jog tobulų žmonių nebūna ir visa tai, ką matote reklamose, tėra scenoje sukurtas įvaizdis, o ne kasdienė realybė.