Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ką reikėtų žinoti apie viešbučius keliaujantiems (1 dalis)

Nesvarbu, kokios trukmės ir kokio pobūdžio kelionę planuojate, nuvykę į svečią šalį apsistosite viešbutyje. Viešbutis – būtina kelionės dalis, nes nuo jo priklauso jūsų patogumas bei poilsio kokybė. Todėl, renkantis viešbutį naudinga žinoti kai kuriuos aspektus, galbūt padėsiančius apsispręsti, kokį viešbutį pasirinkti savo viešnagei svečioje šalyje.

Daugelis viešbučių savo svečiams siūlo ne tik nakvynę apartamentuose ir maitinimą nemokamai arba už papildomą kainą, bet ir įvairias kitas paslaugas. Tai gali būti restoranai, sporto salės, lauko ir vidaus baseinai, vaikų priežiūra, netgi prekybos centrai. Kai kuriuose viešbučiuose teikiamos ir konferencijų paslaugos, kurios leidžia organizacijoms bei firmoms čia rengti susirinkimus ir suvažiavimus.

Tikriausiai kiekvienas yra matęs, kaip atrodo paprastas viešbučio kambarys: jame stovi lova, nedidelis stalelis, yra vonios kapatarimai keliaujantiems, apie viesbucius, ka reiketu zinoti, 
viesbuciai, kelionesmbarys, kondicionavimo sistema, telefonas, interneto ryšys, televizorius, plaukų džiovintuvas, kartais mini baras, kuriame galite rasti užkandžių bei gėrimų ir kitokie priedai.

Viešbučiai skirstomi pagal kokybę ir dažniausiai vertinami nuo vienos iki penkių žvaigždučių. Tiesa, klasifikavimo standartai tarp įvairių šalių skirtingi, nes juos nustato nevyriausybinės organizacijos arba pačių viešbučių asociacijos. Pavyzdžiui, jei ketinate vykti į Prancūziją, verta žinoti, kad čia viešbučiai vertinami tik iki keturių žvaigždučių, priešingai nei Vokietijoje ar Skandinavijos šalyse, kur viešbučiai vertinami iki penkių žvaigždučių, kaip ir pas mus.

Viešbučiui suteiktų žvaigždučių skaičius nurodo tik teikiamas viešbučio paslaugas, bet ne kainą, tad nereikėtų nustebti, jog kartais keturių žvaigždučių viešbutis gali kainuoti daugiau nei penkių. Galime pateikti tokį pavyzdį: Italijoje viešbutis, kurio registracija yra atskirai nuo įėjimo į svečių kambarius, vertinamas tik viena žvaigždute ir nesvarbu, kad jis gerai įrengtas ar gal net prilygsta penkių žvaigždučių viešbučiui. Bet jei nesusidūrėte su išskirtiniu viešbučiu, kuriame už mažą kainą galite bent savaitę pagyventi prabangiai, vertėtų pasidomėti tuo, ką galite rasti apsistoję atitinkamu žvaigždučių skaičiumi pažymėtu viešbučiu. Su tuo jus ir supažindinsime šio straipsnio tęsinyje.