Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Intuicija – galinga pagalba

Nustatyta, kad žinių kiekis Žemėje padvigubėja kas penkerius septynerius metus. Todėl protas jau negali visko aprėpti. Svarbi tampa intuicija ir jos padiktuoti sprendimai. Apie nuojautas, vidinį balsą parašyta daug knygų. Jų autoriai – ne tik garsūs mokslininkai, bet ir aktoriai. Apie šį pojūtį dažniau kalba ir rašo moterys. Atlikti tyrimai rodo, kad moterų vidinis balsas prabyla kur kas dažniau ir garsiau nei vyrų. Tai nereiškia, kad vyrai negali būti intuityvūs, tačiau jie privalo išmokti tai, kas moterims jau būna pačios gamtos duota.

Intuicija gali labai pagelbėti, bet ją reikia gerai patikrinti. Ar galima pasitikėti savo vidiniu balsu, parodo tik patirtis. Logiką vertinantis žmogus intuiciją dažnai palaiko vaizduote ir nesugeba išgirsti vidinio balso. Tačiau tas, kuris bent kartą iš gausybės pasiūlymų išsirinko gerą darbą, mylymojo neištikimybę nujautė dar prieš jo išpažintį, o suskambus telefonui žinojo, kas laukia kitame laido gale, vidinio balso patikimumu neabejoja.

Mokslininkai pamėgino patyrinėti šį žavingą fenomeną. Egzistuoja teorija, kad moterys intuiciją paveldi. Paveldimumą lemia X chromosomoje esantis genas. Tačiau minėtas geno poveikis išryškėja tik tada, kai X chromosoma paveldima iš tėvo. Tai reiškia, kad šią geidžiamą X chromosomą gali paveldėti tik dukterys, nes sūnūs paveldi iš tėvo Y chromosomą. Matyt, todėl vyrai taip didžiuojasi savo logišku mąstymu, intuityvumas jiems neduotas – jį reikia išsiugdyti.

Viena Hamburgo psichologė, jau dvidešimt metų tyrinėjanti moteriškos intuicijos atvejus mano, kad intuicija reikškiasi sinchronizacijos principu. Moterys registruoja mažiausias detales, priima informaciją nieko neatmesdamos, ją kaupia, o vėliau nesąmoningai susieja su žmonėmis ir įvykiais.

Moterims padeda tai, kad jos sugeba greičiau „persijungti“ nuo vieno smegenų pusrutulio į kitą – taip lanksčiau pereinama nuo minčių prie jausmų. To priežastis – stipriau išvysčiusi abu pusrutulius jungianti didžioji smegenų jungtis. Tai lemia daug efektyvesnę minčių ir jausmų sinchronizaciją.

Kaip moterys naudojasi įgimta dovana? 17 proc. visada   pasitiki savo vidiniu balsu, 27 proc. mano, kad jis gana dažnai nurodydavo teisingą kelią ir palengvindavo apsisprendimą. Šeštasis pojūtis, intuicija, vidinis balsas, staigi mintis, vizija, aiškiaregystė – niekas negali tiksliai pasakyti, kur pasibaigia viena ir prasideda kita. Nepaisant to, o gal kaip tik dėl to mistiškas talentas padeda pasiekti karjeros viršūnę. Ne veltui didelių kompanijų vadovus konsultuoja intuicijos mokytojai. Taigi kuo daugiau versite dirbti savo intuiciją, tuo dažniau galėsite ja pasikliauti.