Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Amžinas gyvenimas – netolima realybė

Šveicarijoje, bankų šalyje, egzistuoja bankas, pavadinimu „Swiss DNA Bank“. Tai netradicinis bankas, nes nesiūlo palūkanų už indėlius ar paskolų. Tačiau jis gali pasiūlyti kai ką kitą – jei tik norite išsaugoti save amžiams, šis bankas kaip tik jums.

„Swiss DNA Bank“ neatsirado staiga. Šio banko veiklai buvo rimtai ruošiamasi gerus pora metų. „Swiss DNA Bank“ yra saugykla, kurioje laikomi duomenys apie konkrečius asmenis. Iš saugomų duomenų vėliau bus galima kažką atkurti. Tiksliau sakant, šis unikalus Šveicarijos bankas savo klientams siūlo išsaugoti skaitmeninę informaciją ( video, foto, audiomedžiagą) ir DNR pavyzdžius.

Kas gi nenorėtų gyventi amžinai? Bet visų pirma, savęs išsaugojimo amžiams galimybės remiasi į kainą, kuri nei didelė, nei maža:

  • 1gigabaito duomenų saugojimas šiame banke atsieis 710 Lt arba 300 JAV dolerių.
  • Jei su video, foto, audiomedžiaga norėsite saugoti ir DNR, šis malonumas jums kainuos dar daugiau, nes papildomai turėsite mokėti 100 JAV dolerių.

Kadangi mokestis ne mėnesinis ar metinis, o vienkartinis, šio banko paslaugomis naudotis gali net ir vidutiniškai uždirbantys asmenys. O informaciją apie save išsaugoti tikrai verta, nes iš DNR ateityje mokslininkai galės atkurti jūsų kūną, o saugomą video, foto ir audiomedžiagą bus galima įkrauti į jūsų atkurto kūno smegenis. Skamba kaip iš fantastikos serijos, tiesa?

Kodėl tokią informaciją patartina saugoti būtent banke, o ne namų spintoje? Todėl, kad „Swiss DNA Bank“ užtikrina visišką saugumą ir skelbia, kad jų banke informaciją išsaugosite amžiams. Bendradarbiavimas su viena geriausių duomenų saugojimo kompanijų „Swiss Fort Knox“ šį banką daro dar patikimesniu. „Swiss DNA Bank“ įsikūręs slėptuvėje, išraustoje po Alpių kalnu, tad saugomi duomenys čia nenukentės nei nuo karų, nei nuo stichinių nelaimių, nebaisus netgi banduolinis sprogimas.

Tikriausiai iškilo klausimas, kada saugomais duomenimis bus galima pasinaudoti? Jūsų DNR jums pravers tada, kai norėsite klonuoti savo organus. Kadangi tai bus jūsų organų kopijos, atmetimo reakcija tiesiog negalima, tad tikimybė išgyventi po įvairių transplantacijų garantuota, o tai prailgins gyvenimo trukmę. Be to, jūsų DNR pravers ne tik jums, bet ir gydant jūsų vaikaičius, provaikaičius, o gal ir tolimesnes kartas. Klientus labiausiai žavi, kad atsiranda galimybė pasigaminti savo paties kopiją, tačiau šiuo metu žmogaus klonavimas uždraustas.