Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

10 vasaros darbo idėjų

 

Vasara- puikus metas ne tik pailsėti, bet ir užsidirbti. Šiais laikais, poilsis gana didelė „prabanga“, todėl laisvą laiką galima pasiplanuoti ir nuveikti kažką naudingo. Išeičių visada yra ir visai nebūtina skubėti į užsienį. Štai 10 būdų „prisidurti“ šiek tiek pinigėlių.

1.Nemažai žmonių vasaromis keliauja ar darbuojasi užsienyje. Dažnai jie negali kartu pasiimti augintinių, palikti neprižiūrimų augalų namuose, ar akvariumo. Galima pasisiūlyti kaimynams ar pažįstamiems prižiūrėti namus, išvesti pasivaikščioti šunį, pamaitinti žuvytes ar palaistyti kambarines gėles, o gal net prižiūrėti ir laistyti jų kiemo augalus. Žinoma, už tai jūs turtų nesusikrausite, bet papildomų dienpinigių užsidirbti tikrai įmanoma.

2.Išnaudokite savo žinias- savo pačių naudai. Atraskite savyje stipriųjų pusių. Galbūt jūs gerai mokate kalbas, siūti, dirbti kompiuterinėmis programomis, o gal išmanote dekupažo techniką? Kodėl savo laisvo laiko neišnaudojus mokant dalyko kurį išmanote?

3.Vasara-sodininkystės metas. Galbūt kažkam būtų naudinga jūsų pagalba sode ar darže? Žmonėms, turintiems didelius daržus tikrai nepamaišytų papildomos darbo rankos. Kam važiuoti skinti braškių į užsienį? Galima pabandyti ir gimtinėje.

4.Jeigu jūs gyvenate kurortiniame mieste ir mokate bent jau pakeisti dviračio padangą, kodėl gi nepabandžius užsidirbti iš to? Juk vasarą gausybė turistų  keliauja dviračiais, riedučiais, važinėjasi riedlentėmis, turintiems šiek tiek mechaninių sugebėjimų-puikus būdas „atidaryti“ mini taisyklėlę.

5.Meninių sugebėjimų turintiems žmonėms, vasara puiki galimybė „paleisti“ į rinką savo juvelyrinius dirbinukus, dekupažu margintas interjero detales ar kitus rankdarbius.

6.Drąsus ir artistiškas jaunimas gali pabandyti pritraukti turistų dėmesį „neeiliniais triukais“ (gal tai breikas, muzika, ar kažkokie gyvai atkliekami menai).

7.Apžiūrėkite savo namus, galbūt kokiam užkampy užkišti jums nebereikalingi daiktai? Drąsiai dėkite juos į internetą. Galbūt parduosite išaugtą vaikišką dviratuką, nebenaudojamą treniruoklį, drabužį ar kitką.

8.Paaugliai ir studentai gali pasiteirauti vasaros darbelio mokykloje ar universitete. Vasarą švietimo įstaigose dažnai vyksta remontai, atnaujinimai ar popierių tvarkymas. Pasisiūlę padėti tikrai nieko neprarasite.

9.Peržiūrėkite kvietimus į atrankas reklamoms, masinėms scenoms kino studijose ir panašius projektus.

10.Vaikų priežiūra. Daugelis tėvelių ir mamyčių nori pailsėti be vaikų. Pasidomėkite tokio pobūdžio darbeliu.

kiaule taupykle