Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘Sodas‘ žymę

Akmens akcentai sode

akmuo sode Šiandien būtų sunku įsivaizduoti mūsų sodus be mažųjų architektūros formų: be atitvarų, laiptų, tiltelių, paviljonų, dekoratyvių sienelių, sodo keramikos, akmenų, medžio, metalo, skulptūrų ir daugelio kitų įvairiausių detalių. Nors jos skirtingų dydžių, formų, medžiagų, faktūrų ir spalvų, visos turėtų derėti sodo aplinkoje, sudaryti vientisą visumą. Pavieniai dideli akmenys, aptinkami statybų aikštelėse ar laukuose, dažnai neįvertinami. Vis dėlto Skandinavijos šalyse tokiais akmenimis sumaniai puošiamas kraštovaizdis. Mažoji architektūra gali praturtinti aplinką, bet gali ir pabloginti vaizdą, todėl reikia ypatingo pastabumo, meninio skonio.

Sodininkavimas dėl pojūčių

sodas Su savo sodais mes bendraujame per emocijas ir pojūčius. Mėgstamo augalo kvapas gali sukelti euforiją, o pūkuotų vilnotosios notros, dar vadinamos asilo ausimis, lapų glostymas veikia raminamai. Kalbėdami apie regėjimą, paprastai omenyje turime tiesioginį optinį įspūdį, sukeltą medžio, gėlių lysvės ir visko, ką aplinkui  matome, patinka mums tai ar ne. Regėjimas sode reiškia labai daug. Žiūrėdami į medį, mes tirsime jo kamieno formą, išsikerojusias šakas, susipynusią lają.

Patarimai, kaip sutvarkyti netinkamą sodui erdvę

sodas.jpg Tikriausiai manote, kad gerai tiems, kurie turi dailius, siena apjuostus sodelius? O ką daryti tiems, kurie teturi siaurą šoninį praėjimą, kur nuolat švilpia skersvėjai, ar tamsų ir gilų it šulinys kiemelį? Tokių vietų niekas nepavadins sodu. Paversti tokių vietų tikru sodu ir neišeitų, bet nors kiek pakeisti – taip. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip sutvarkyti netinkamą sodui erdvę. Iš pirmo žvilgsnio sodui netinkamos vietos gali atrodyti itin nepatraukliai: tamsios ir drėgnos, ypač jei yra pusrūsio lygyje – dažniausiai apleistos. Tačiau gali būti, kad purvini pusrūsio laiptai yra vienintelė jums priklausanti lauko erdvė.

Patarimai, kaip sujungti namo vidaus ir sodo erdves

sujungta-erdve.jpg Ką daryti norint darniai sujungti dvi erdves – vidaus ir išorės? Pirmiausia pagalvokite, kaip artimiau susieti sodo ir kambario, prie kurio jis šliejasi, erdves, kad interjeras sklandžiai pereitų į eksterjerą. Jei pavyktų išlaikyti maždaug vienodas abiejų erdvių proporcijas, galite manyti, kad jūs jau pusiaukelėje į savo tikslą. Rinkitės tokį sodo stilių, kuris dar labiau sustiprins sąsają tarp lauko ir vidaus. Dauguma žmonių, kurdami eksterjerą, elgiasi būtent taip: derina jį prie gyvenamosios erdvės. Todėl sodo dizainą pradėkite kurti, atidžiai apžvelgami išorinę erdvę.

Formos ir struktūra sode

Jūsų sodo dizaino stilių kuria atskirų dizaino elementų formos ir jų struktūra. Įvairiai derinant struktūrinius elementus, galima gauti daugybę variantų: nuo simetrinio formų išdėstymo, kuris suteiks jūsų erdvei griežtą, klasikinį stilių, iki padrikai išmėtytų daiktų ir detalių, kas būdinga laisvesniems šiuolaikiniams stiliams. Kiekvienas iš šių stilių atitinka vis kitą situaciją ir nuotaiką.

Sodo baldai (1 dalis)

sodo-baldai.jpg Sodo baldai turi būti neatskiriama, kruopščiai ir iš anksto apgalvota jūsų bendro dizaino dalis. Prieš rinkdamiesi sodo baldus paklauskite savęs, kokie baldai jums geriausiai tinka, ar kada nors dirbate ir rašote lauke; ar jums reikalingi baldai, kurie atlaikytų vaikų išdaigas ir žaidimus. O gal jums reikia tik suolelio, ant kurio galėtumėte pailsėti ir pasislėpti nuo saulės; ar stalo šalia durų į virtuvę, kad galėtumėte ruošti maistą lauke?

Sodo apželdinimas

sodas.gif Apželdinimo dizainas – tai mokėjimas suvaldyti daugialypę augalų įvairovę. Vienas iš apželdinimo malonumų ir yra matyti, kaip atsiranda taisyklinga pusiausvyra. Deja, daugelis sodininkų pasitenkina tuo, kad jų sodą – mažą ar didesnį – sudaro mėgstamų augalų kolekcija, paprasčiausiai sutvarkyta sodinant juos vieną po kito. Tačiau sodo erdvė nusipelnė, kad joje augtų tokie augalai, kurie atitiktų jos dydį ir veiktų kaip sodą atgaivinantys veiksniai.

Besiruošiantiems auginti levandas

lavender-row.jpg Levanda – aromatingas notrelinių (lamiaceae) genčiai priskiriamas melsvais ir violetiniais žiedais žydintis, kartais net iki metro užaugantis augalas. Pasaulyje priskaičiuojama daugiau nei 30 jo rūšių. Levandų galima aptikti kone visame pasaulyje kalnuotose, saulėtose ir akmeningose teritorijose. Europoje dažniausiai sutinkamos Viduržemio ir juodosios jūros pakrantėse, taip pat auga Šiaurės Afrikoje, JAV, Australijoje. Ilgalapių levandų galima aptikti Anglijoje, Austrijoje, Rusijoje.

Patarimai pagal fengšui: sodas

Sodas yra svarbi erdvė. Tai atsipalaidavimo, darbo su augalais, auginimo, labai „gyva“ zona. Sode kaip ir namuose turi būti tam tikra tvarka, jūsų patogumui. Nuspręskite kurios zonos sode skirtos poilsiui, o kurios augmenijai, vaismedžiams, daržui. Nesistenkite labai tankiai užsodinti tų vietų sode, kuriose dažniausiai vakarojate, ilsitės ar žaidžia jūsų vaikai. Jeigu norite daržo, jį atskirkite tvorele, juk nenorite, kad į darželį gamtinių reikalų atlikti eitų šuniukas ar