Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘prieskoniai‘ žymę

Aromatizuotas aliejus

aromatinis aliejus Įvairiais prieskoniais gardinto aliejaus galima nusipirkti ir parduotuvėje, bet daug įdomiau pačiam tokio pasigaminti. Juolab, kad prieskoninių žalumynų dabar tikrai netrūksta. Beje, jei pasirinksite įdomios formos skaidraus stiklo butelius, aliejaus galėsite neslėpti spintelėje – jis bus tikra virtuvės puošmena.Pasirinktus prieskonius reikia dėti į gerokai pašildytą aliejų ir bent porą savaičių palaikyti kambario temperatūroje. Per tiek laiko aliejus prisigers priekonių kvapo ir tiks įvairiems patiekalams skaninti.

Išsikepkite picą namuose

ingredientai picai Patikėkite, namuose kepta pica gal ir nebus kaip tikra itališka, tačiau tikrai ne mažiau gardi ir soti. Du picos papločio paruošimo būdai: į nedidelį dubenį suberkite 150 ml drungno vandens, įberkite ½ šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite. Indą uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.

Ne tik gurmanams (2 dalis)

mesa Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius.Į duoną, grybus ir guliašą, salotas, žuvies mėsą, šviežius ir raugintus kopūstus, picą, svogūnų patiekalus, sūdytus gaminius iš tešlos, pavyzdžiui trapioms lazdelėms tinka – kmynai.

Ne tik gurmanams (1 dalis)

varske su zolelemis Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius. Pavyzdžiui, melisa daržovių salotose, šaltuose ir karštuose patiekaluose gali pakeisti citriną. Stiprus jos lapų kvapas primena citriną.

Kuo vertingas karis?

karis Pakankamas kario kiekis dienos racione padės apsaugoti jūsų smegenis nuo senėjimo. Kario milteliai yra įvairių prieskonių mišinys, tarp kurių yra ir ilgosios ciberžolės, turinčios kurkumino. Kurkuminas - tai antioksidantų mišinys, pasižymintis priešuždegiminėmis savybėmis. Yra žinoma, kad ilgai vartojant priešuždegimines priemones sumažėja Alzheimerio ligos rizika, nors šios medžiagos gali neigiamai veikti skrandį, kepenis ir inkstus. Dėl to senatvėje reikia riboti priešuždegiminių savybių turinčių medikamentų vartojimą.

Gydomosios prieskonių savybės

prieskoniai1.jpg Dažna šeimininkė mano, jog prieskoniai skirti tik maistui pagardinti. Ar žinojote, jog prieskoniai turi ir gydomųjų savybių? Juose yra nemažai antioksidantų. Didžiausia antioksidantų koncentracija randama čiobreliuose, gvazdikėliuose, cinamone, kvapiuose pipiruose, šalavijuose bei raudonėliuose. Geriausiai maistui gardinti, bei padaryti jį sveikesniu tinka šviežios žolelės, bet žinoma, tinka ir džiovintos.

Ką verta žinoti apie prieskonius?

prieskoniai.jpg Dažnai kyla klausimas, kokių prieskonių į kokius patiekalus berti ir kaip, nes kartais maistą persūdome, padarome pernelyg aitrų, o kartais jis būna tiesiog prėskas. Rekomendacijų yra įvairiausių, o kartais pakanka vadovautis vaizduote. • Kario dedama į mėsos, žuvų, paukštienos, jūros gėrybių patiekalus, sriubas, padažus, nes karis juos nudažo patrauklia geltona spalva ir suteikia puikų aromatą. • Viduržemio jūros regiono prieskoniai – kalendros, bazilikai, paprikos, česnakai, kvapieji pipirai, svogūnai, dašiai, raudonėliai, čiobreliai ir jų mišiniai – tinka sriuboms, žuvims, daržovėms, mėsai, salotoms, padažams, makaronams, picai.

Apie pipirus

pipirai.jpg Pipiras yra prieskonis. Kulinarijoje vartojami juodieji ir baltieji, kvapieji ir raudonieji (maltos paprikos ankštys) pipirai. Juodieji ir baltieji pipirai Džiovinti tropinio vijoklinio (lianos) pipirinių šeimos augalo vaisiai. Juodieji pipirai – tai džiovinti nesubrendę vaisiai. Juodieji ir baltieji pipirai skiriasi ne tik spalva, bet ir kvapo aitrumu bei skonio aštrumu. Juodieji pipirai yra aštresni ir aitresnio kvapo. Vartojami nemalti ir malti. Nemaltų pipirų dedama į sriubas, marinatus, sūdomą ar rauginamą maistą, padažus, verdamus patiekalus. Pipirai dedami baigiant virti arba kepti, nes nuo ilgai verdamo pipiro apkarsta valgis. Malti juodieji ir baltieji pipirai vartojami įvairiems valgiams, maltai mėsai, įdarams pagardinti.

Nuosavas dekoratyvus daržiukas prie nuosavo namo

nedielis-darziukas.jpg Vakarietiškos mados vėjai buvo padiktavę, kad prie nuosavo namo nieko daugiau, nei kad pievelė, tikrai negali būti. Dabar, kai bandom atsigręžti į ekologiją ir natūralumą, prie nuosavų namų neretas turi bent nediduką

Prieskoninės žolelės tavo virtuvėje: bazilikas, raudonėlis, rozmarinas, citrinžolė

bazilikas.jpg Prieš pradedant skaityti šį straipsnį, pirmiausia siūlau pasiskaityti „Prieskoniniai augalai ant palangės“, kad pilnai suprastum, apie ką ir kodėl vyksta šneka. Taip pat dar gali paskaityti ir kitus du straipsnius, kuriuose rašiau apie citrininės melisos, gelsvės ir petražolės bei mėtos, levandos, šalavijo ir juozažolės auginimą ir panaudojimą virtuvėje. Šiame straipsnyje dar apie keletą augalų, kurios gali auginti ant savo palangės.
1
1 / 2