Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘olandija‘ žymę

Tulpės – šiltų spalvų sezono gėlės

tulpes Olandijos svogūninių gėlių augintojai ir Anglijos Karališkosios sodininkystės sąjunga tulpes skirsto į 24 grupes. Iš jų daugiau kaip pusė turinčios didelę dekoratyvinę bei pramoninę reikšmę. Tulpė (Tulipa) yra iš lelijinių (Liliaceace) šeimos, 15 – 80 cm aukščio augalas, gentyje turintis apie 140 rūšių. Žydi nuo balandžio iki birželio pabaigos. Skirstomas į ankstyvąsias, vidutinio ankstyvumo, vėlyvąsias ir laukines. Tulpės būna tuščiavidurės ir pilnavidurės, turi po 2 – 6 lapus lancetiškos formos.

Gyvatvorės po istorijos skraiste (1 dalis)

gyvatvore Rūmų parkų ansambliai su itališko baroko terasomis plačiomis alėjomis, klasicizmui būdingais vandens telkiniais primena pačius nuostabiausius Europos parkų kūrėjų šedevrus. Tokie parkai puikiai tiko puotoms, karnavalams, teatro vaidinimams, žaidimams ar šokių vakarams. Soduose driekėsi alėjos, skliautuoti koridoriai, žalieji „kabinetai“ ir „salės“, kurių sienos buvo formuojamos iš „gyvų“ statybinių medžiagų – genimų medžių bei krūmų. Tikrais dekoratyvinio meno kūriniais tapdavo ne tik paradu dvelkiantys parteriai, sudaryti iš sudėtingų gėlių kompozicijų, bet ir karpyti medžiai, krūmai. Ypač iš Olandijos atvykę kraštovaizdžio kūrėjai mėgdavo rūmų soduose suformuoti geometrinius bosketus, labirintus.