Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘lubos‘ žymę

Dekoratyvios gipsatūros

gipso lipdiniai Gipso lipdinių ir gipsinių skulptūrų paklausa šiuolaikiniuose interjeruose ir elitiniuose būstuose vis labiau auga – tai gražu, stilinga, madinga. Būsto sienos ar lubos, dekoruotos meninėmis gipso kompozicijomis, kuria aukštuomenės namų nuotaiką. Kad „tikrasis grožis“ neatrodytų neskoningai, reikia žinoti, kur gipso lipdinius klijuoti, kaip tinkamai jais dekoruoti. Taip jau yra, kad permainų metais architektūra atsigręžia į chrestomatinius interjerų ir eksterjerų pavyzdžius – praėjusių kartų šedevrus. Tiesa, visai nebūtina iš savo būsto padaryti Versalio rūmus. Vis dėlto kodėl nepanaudoti dvaro dekoro motyvų?

Gipso kartono lubų montavimas

Lubos.jpg Viename iš straipsnių jau šnekėjome apie gipso kartono lubas, aptarėme jų privalumus bei trūkumus. Jei nesuabejojote ir nusprendėte savo būste montuoti būtent šias lubas, jums nebūtina samdyti meistro. Gipskartonio lubas galima susimontuoti ir pačiam.

Sienų ir lubų dažymas (2 dalis)

dazymas2.jpg Jau aptarėme sienų dažymo ypatumus, o dabar aptarkime, kaip dažyti lubas ir smulkesnius dažymo darbus. Lubas dažyti šiek tiek sunkiau, nei sienas, nes reikia stovėti nuolat pakėlus galvą, be to darbas visuomet vyksta aukštai pasilipus ant kopetėlių. Daug krupštumo reikalauja ir užbaigiamieji dažymo darbai. Kaip teisingai visa tai atlikti?

Sienų ir lubų dažymas (1 dalis)

dazymas.jpg Dažais galima lengvai, labai ekonomiškai ir efektingai dekoruoti kambarį. Dabar yra pakankamai dažų rūšių ir spalvų, didelis paprastos dažymo technikos pasirinkimas. Sienų spalva gali lemti kambario tipą: šviesi spalva mažam kambariui suteiks erdvumo, o tamsi spalva didelį kambarį padarys jaukesnį. Be to, dažai gali padėti paslėpti sienų ir lubų defektus. Jei jau esate paruošę sienas dažymui, galite pradėti tolimesnius darbus.

Ką vertėtų žinoti apie gipso kartono lubas

gipso-kartono-lubos.jpg Nuobodžios baltos ar tapetais išklijuotos lubos jau seniai nebemadingos. Šiandien gyvuoja kur kas pažangesnės lubų dekoro sprendimo technologijos. Šiuolaikinėje rinkoje siūloma keletas lubų apdailos sistemų. Daugeliui gerai žinomos pakabinamosios lubos, kurios dažniausiai montuojamos biuruose ir prekybos centruose. Madingos ir įtempiamosios lubos, tačiau optimaliausiu variantu gyvenamajai patalpai daugeliu atveju įvardinamos būtent gipso kartono konstrukcijos. Atparkime šių lubų privalumus bei trūkumus.

Įtempiamos lubos ir kodėl verta rinktis būtent jas

68.jpg Lubos interjere būna arba tobulos ir įspūdingos, arba atkreipia dėmesį į netikusius trūkumus. Tad lubų įrengimą planuojantiems šeimininkams bei interjero dizaineriams tenka pasukti galvą, kaip rasti geriausia sprendimą įrengiant lubas. Pastaruoju metu tobulėjant ir pingant technologijoms, atsiranda vis naujų gaminių. Vienas iš jų – įtempiamos lubos. Jos ekonomiškos ir tinka įvairioms patalpoms, be to atveria plačias interjero galimybes ir jau tampa tradicinių gipso kartono lubų pakaitalu.