Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘dažymas‘ žymę

Medinių fasadų dažymas (1 dalis)

medzio dazymas Mediena – natūrali statybinė medžiaga, plačiai naudojama nuo seniausių laikų iki šių dienų. Tai sąlygoja nepabostanti išvaizda, ilgus šimtmečius kaupta panaudojimo patirtis ir paprastumas. Ankstesniai amžiais gyvenamiesiems namams statyti buvo naudojami rąstai. Nuo praeito šimtmečio, atsiradus lentpjūvėms, dažniau naudojamos pjautos ir obliuotos lentos. Apdorojimo būdas priklauso ne tik nuo pageidaujamo rezultato, bet ir nuo oro sąlygų.

Patinavimo technika: imituojant antikvariatą.

patina-001a.jpg Patarimai, kaip suteikti dekoratyviniam dirbiniui patinos efektą, o kartu su juo – antikvarinį įvaizdį. Tai gali būti žvakidė, paveikslo rėmas, statulėlė, skrynelė. Dirbinio patinavimo technologija namų sąlygomis atrodo kaip dažymas trimis skirtingų medžiagų sluoksniais. Meninių prekių parduotuvėse jums pasiūlys aerozolinius dažus-„metalic“ (bronzos, aukso spalvos), pačios patinos mišinį (populiariausio melsvai-žalio atspalvio) ir akrilinį laką (matinį, blizgantį arba specialųjį sendinamąjį laką).

Dažymo būdai (2 dalis)

dazymo-budai2.jpg Jei iki šiol manėte, kad tik tapetais kambarių sienoms galima suteikti įvairias faktūras, o dažymas tai purvinas, nuobodus ir daug vargo reikalaujantis darbas, klydote. Šiandien, įvairių teptukų, dažų ir asmeninės fantazijos pagalba kambariams galima suteikti ypatingą atmosferą. Jau aptarėme, kokiomis priemonėmis būtina pasirūpinti prieš dažant įvairiomis technikomis, kaip dažyti sienas dažymo kempine, braukymo, blukinimo technikomis, o dabar tęsime toliau, nes dažymo technikų iš tiesų yra apstu.

Dažymo būdai (1 dalis)

dazymo-budai.jpg Jei iki šiol manėte, kad tik tapetais kambarių sienoms galima suteikti įvairias faktūras, o dažymas tai purvinas, nuobodus ir daug vargo reikalaujantis darbas, klydote. Šiandien, įvairių teptukų, dažų ir asmeninės fantazijos pagalba kambariams galima suteikti ypatingą atmosferą. Aptarkime, kaip tai padaryti. Priemonės Nelygi tekstūra – tai lengvas ir efektingas dažymo būdas. Tokios priemonės kaip skuduras yra kasdieniškos, o tokios kaip glaistas yra ypatingos. Priklausomai nuo to kaip norėsite dažyti sienas, jums gali prireikti: kieto ir minkšto teptukų, teptuko trumpais ir ilgais šeriais, teptuko trafaretams, brūkšniavimo šepečio, vielinio šepečio, aliejinių dažų, pigmento miltelių, glaisto, terpentino, linų sėklų aliejaus, džioviklio, kreidos, drobės, maišelio, kempinės.

Sienų ir lubų dažymas (2 dalis)

dazymas2.jpg Jau aptarėme sienų dažymo ypatumus, o dabar aptarkime, kaip dažyti lubas ir smulkesnius dažymo darbus. Lubas dažyti šiek tiek sunkiau, nei sienas, nes reikia stovėti nuolat pakėlus galvą, be to darbas visuomet vyksta aukštai pasilipus ant kopetėlių. Daug krupštumo reikalauja ir užbaigiamieji dažymo darbai. Kaip teisingai visa tai atlikti?

Medienos ir jos gaminių dažymas

Medienos-dazymas.JPG Mediena – populiari medžiaga daugelio namuose, nes yra natūrali, gražiai atrodo ir todėl mėgstama. Taip jau atsitinka, kad laikui bėgant ji nusidėvi. Jei mediena dažyta, seni dažai praranda savo spalvą, atsilupinėja. Tada tenka medieną perdažyti. O gal pirkote naujus medinius nedažytus baldus ir norite jiems suteikti spalvą? Pakalbėkime apie medienos ir jos gaminių dažymą.

Sienų ir lubų dažymas (1 dalis)

dazymas.jpg Dažais galima lengvai, labai ekonomiškai ir efektingai dekoruoti kambarį. Dabar yra pakankamai dažų rūšių ir spalvų, didelis paprastos dažymo technikos pasirinkimas. Sienų spalva gali lemti kambario tipą: šviesi spalva mažam kambariui suteiks erdvumo, o tamsi spalva didelį kambarį padarys jaukesnį. Be to, dažai gali padėti paslėpti sienų ir lubų defektus. Jei jau esate paruošę sienas dažymui, galite pradėti tolimesnius darbus.

Patarimai, kaip paruošti sienas dažymui (1 dalis)

Sienu-dazymas.jpg Dažais galima lengvai, labai ekonomiškai ir efektingai dekoruoti kambarį. Dabar yra pakankamai dažų rūšių ir spalvų, didelis paprastos dažymo technikos pasirinkimas. Sienų spalva gali lemti kambario tipą: šviesi spalva mažam kambariui suteiks erdvumo, o tamsi spalva didelį kambarį padarys jaukesnį. Be to, dažai gali padėti paslėpti sienų ir lubų defektus.

Patarimai, kaip saugiai užsiimti dažymo darbais

saugus-darbas.jpg Dažymo darbai, kaip ir bet kurie kiti, reikalauja atitinkamos darbo saugos, nes jų metu kontaktuojama su cheminėmis medžiagomis, kurios gali sukelti alergijas, apsinuodijimus ar kitokius fizinius negalavimus. Taip pat galimos ir įvairios traumos, ypatingai tada, kai dirbama pasilipus ant kopetėlių ar kitų, aukščiau nuo žemės esančių pagrindų. Tad pasirūpinkite savo saugumu, kad remonto darbai praeitų kuo sklandžiau. Štai keletas patarimų, kurie padės saugiai vykdyti dažymo darbus:

Patarimai, kaip paruošti sienas dažymui (2 dalis)

Sienu-dazymas2.jpg Ankstesniame straipsnyje jau aptarėme, kaip apskaičiuoti, kokio dažų kiekio jums reikės sienų dažymui, kokius dažymo įrankius naudoti ir kaip paruošti dažymui atitinkamus sienų paviršius. Tęsdami, pasidalinsime dar keliais gerais patarimais, susijusiais su šia tema.
1
1 / 2