Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip plauti drabužius?

Išmokti plauti drabužius yra labai svarbus dalykas, kiekvienam, kuris jau seniai nebegyvena su mama arba ruošiasi tą padaryti. Klaidos, padaromos plaunant drabužius ne tik kad kenkia sveikatai (ant audinio likę skalbimo milteliai gali suerzinti odą bei sukelti alergiją), bet ir brangiai kainuoja, kuomet plovimo metu drabužiai sugadinami. Laimei, drabužių plovimo meno išmokti nėra sunku. Štai kelios svarbiausios drabužių plovimo taisyklės:
  1. Surinkite nešvarius drabužius iš kambarių ar kitų vietų, kur juos dažniausiai laikote. Nepamirškite pasižiūrėti po lova.
  2. Surūšiuokite drabužius pagal medžiagos tipą ir spalvą.
  3. Įsidemėkite, kad, pavyzdžiui, balti drabužiai turėtų būti plaunami tik su baltais (išimtis labai blyškių spalvų drabužiai, kurie gal jau net išblukę nuo ilgalaikio plovimo), spalvoti su spalvotais, o tamsūs su tamsiais.
  4. Pirmiausia plaukite tuos daiktus, kurie džiūsta ilgiausiai, pavyzdžiui, rankšluosčius arba paklodes.
  5. Balti ir šviesių spalvų drabužiai plaunami karštos temperatūros vandenyje, o spalvoti drabužiai šiltos arba šaltos temperatūros vandenyje.laundry-basket-med-91451917
  6. Skalbimo mašinai baigus plauti drabužius ištraukite juos, lengvai pakratykite ir dėkite į džiovinimo mašiną arba tiesiog kabinkite namuose ar lauke ant specialios kabyklos.
Keletas įspėjimų:
  1. Visada tikrinkite drabužių etiketes.
  2. Jei nesate tikri, kokioje temperatūroje plauti, plaukite žemesnėje temperatūroje arba rankomis.
  3. Jei naują drabužį plaunate pirmą kartą, verčiau jį išplaukite atskirai.
  4. Sportinių medžiaginių batelių niekada nedžiovinkite džiovinimo mašinoje. Verčiau tai daryti juos išnešus į lauką ant saulės, nes kitaip jie praras formą.
Vertėtų įsidėmėti, kad nuolat tinkamai plaunami drabužiai išlaiko ryškesnę spalvą, nesusitraukia ir,žinoma, ilgiau tarnauja jų savininkui.