Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Prieskoninės žolelės tavo virtuvėje: bazilikas, raudonėlis, rozmarinas, citrinžolė

Prieš pradedant skaityti šį straipsnį, pirmiausia siūlau pasiskaityti „Prieskoniniai augalai ant palangės“, kad pilnai suprastum, apie ką ir kodėl vyksta šneka. Taip pat dar gali paskaityti ir kitus du straipsnius, kuriuose rašiau apie citrininės melisos, gelsvės ir petražolės bei mėtos, levandos, šalavijo ir juozažolės auginimą ir panaudojimą virtuvėje. Šiame straipsnyje dar apie keletą augalų, kurios gali auginti ant savo palangės. bazilikasRAUDONĖLIS Tai dar vienas puikiai ant palangės augantis prieskonis. Augdamas ir žydėdamas, kaip ir čiobrelis, skleidžia gana intensyvų, bet malonų kvapą, todėl tavo virtuvė visuomet skaniai kvepės. Šis prieskonis augalas labai tinka troškintoms jūros žuvims, mėsos, laukinių paukščių patiekalams, picai pagardinti. Labai skani šviežiai nuskinto raudonėlio arbata. BAZILIKAS Greičiausiai ir pati žinai, kad bazilikas labiausiai dera su pomidorais. Taip pat tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, grietinėlės padažams gardinti. Galima vartoti nesmulkintus arba supjaustytus lapus. Tačiau atmink, kad supjaustytas bazilikas greitai pajuosta, todėl pjaustyk jį prieš pat patiekdama patiekalą, o verdamas jis praranda aromatą, todėl į sriubas ar troškinius jį dėk baigdama gaminti. ROZMARINAS Rozmarinu gardink mėsos patiekalus, dėl į marinatus, patiek prie bulvių. Susmulkintu rozmarinu gali pabarstyti picą. CITRINŽOLĖ Citrinžolės stiebai labai kieti, todėl prieš vartojimą juos reikia labai plonai supjaustyti arba sutraiškyti, kad lengviau išsiskirtų aromatas. Citrinžolė puikiai ištveria aukštas temperatūras, todėl į gaminamą patiekalą ją galima dėti virimo/kepimo/troškinimo pradžioje. Citrinžolė tinka gaminant troškinius, sriubas, padažus, žuvį ar vištieną, taip pat iš citrinžolės galima virti arbatą. Kai kuriose šalyse ši žolelė vartojama kvepalams bei muilui gaminti.