Temos

Skelbimų kategorijos

Kategorijos

Mažos gudrybės verdant uogienes

Šiuo metu yra pats palankiausias metas virti uogienes. Vaisių ir uogų gausa tikrai didelė. Jeigu neturite savo sodo, kuriame pilna prisirpusių gėrybių-ne bėda. Dabar galite nurinkti derlių iš močiutės ar tėvų daržų. Taip pat, nebrangiai galite įsigyti vaisių turguje. Prisivirę uogienių, galėsite mėgautis jomis visus metus. Jeigu primiršote kaip ką daryti ar kas nors nepavyksta, atkreipkite dėmesį į patarimus: 1.Slyvos, vyšnios turi būti labai gerai prinokusios, o kriaušės, abrikosai, braškės, persikai ir avietės gali būti „žalesni“, kad verdant mažiau ištižtų. 2.Uogienes virkite tik pačiu sezono metu, kai uogos ir vaisiai yra geriausios kokybės. 3.Nepamirškite nuo verdamos uogienės nuolat nugraibyti putų mediniu šaukštu.Pačios uogienės nemaišykite, o tik retkarčiais sukrėsti puodą, kuriame ji verda. 4.Kaip sužinoti ar uogienė išvirusi? Užlašinkite uogienės skysčio ant sugeriamojo popieriaus. Jeigu aplink lašą nesusidarė drėgnos dėmės, tai uogienė jau išvirusi. 5.Jeigu uogienė per daug saldi, įpilkite truputį citrinos sulčių. Patartina į bet kokią uogienę įpilti citrinos sulčių, tuomet uogienė nesusicukruos. 6.Jeigu uogienėje per maža cukraus koncentracija, jeigu ji nepakankamai išvirusi arba buvo supilstyta į nepakankamai švarius indus, jeigu verdant nebuvo nugraibytos putos, tai uogienė pradės rūgti. 7.Atidengtą uogienės stiklainį laikykite šaldytuve, tuomet uogienė bus aromatinga ir skanesnė. 8.Nelaikykite uogienių šaltyje arba drėgnose patalpose. Jų laikymui palankiausia temperatūra 10-15 laipsnių. 9.Verdant obuolių džemą reikia pridėti šermukšnio uogų. Tai ne tik suteiks džemui pikantišką skonį, bet džemas geriau laikysis. 10.Verdant sirupą žemuogėms, mėlynėms, avietėms, braškėms, kilogramui cukraus reikia imti stiklinę vandens, o sausesnėms uogoms-agrastams, šermukšniams-dvi stiklines vandens.