Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Klevų sirupas.

Klevų sirupas unikalus savo savybėmis: vietoj kenksmingos sacharozės jame sirupas-001

yra medžio gaminama saldi dekstrozė ir masė naudingiausių imunitetui ir širdžiai mikroelementų – kalis, kalcis, geležis, magnis, cinkas. Be to, jame nėra riebalų. Klevų sirupas gaminamas ir klevų sulos. Pirmą kartą paminėtas raštiškai jau 1760 m.

 

Klevų sulos tekinimas vyksta ankstyvą pavasarį – nuo vasario pabaigos iki balandžio pabaigos. Pačiu geriausiu ir palankiausiu metu laikomas kovas – sula šiuo metų yra ypatingai saldi. Klevo kamienas gręžiamas 5 cm gilyn, į 1,5 cm angelę įdedamas vamzdelis ar lovelis iš nerūdijančio plieno, kuriuo sula ir teka. Gautą sulą sutirština garinimu, paverčiant ją sirupu. Kadangi suloje 96 % vandens, jos išgarinimui iki reikiamos sirupo koncentracijos prireikia daugybės valandų. Iš 40 litrų sulos gaunamas 1 litras sirupo arba klevo cukraus.

 

Klevo suloje yra tik 2 % cukraus, todėl nenustebsime sužinoję, kad klevo sirupas įeina į garsios ir figuringos Naomi Campbell dietinį kokteilį.

 

Sirupo skonis, be abejo, ypatingai saldus, turi lengvą medžio prieskonį, šiek tiek skystesnis už medų.

 

Nepakartojamą gardėsį klevo sirupas suteikia blynams, sviestinėms bandelėms, košėms, dribsniams, saldumynams, ledams, konditerijos gaminiams, rečiau jis naudojamas daržovių ir mėsos patiekaluose. Bet, žinoma, labiausiai jis yra klasifikuojamas kaip desertas. Jo galite susirasti ir mūsų šalies parduotuvėse. Arba pasigaminti patys.