Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Prieš įsirengiant akvariumą

Nuo ko pradėti ?

 

            Prieš leisdami pinigus akvariumo žuvims, sužinokite, kokių jums reikės prietaisų, kad galėtumėte sukurti ir palaikyti aplinką, būtiną žuvims gyvuoti. Išsiaiškinkite visus įmanomus akvariumo šildyakvariumas, irengimas, patarimai irengiant akvariuma, apie akvariumusmo, apšvietimo ir valymo būdus. Ar jūsų akvariumas bus tobulas, priklausys pirmiausia nuo laikomų žuvų rūšies ir skaičiaus. Nesvarbu kokį indą pasirinktumėte, būtinai jį uždenkite ir deramai apšvieskite. Kad indo vanduo nuolat būtų skaidrus ir šviežias, reikia elektrinio kompresoriaus ir filtro. Jei norite laikyti atogrąžų žuvis, teks įsigyti ir šildytuvą. Taip pat svarbu apskaičiuoti, kiek žuvų galės gyventi jūsų akvariume, atsižvelgiant į tai, kad pagrindinės žuvų grupės sovartoja nevienodą kiekį deguonies. Jei suleisite į indą per daug žuvų, jos papraščiausiai užtrokš. Pavyzdžiui, 60 cm ilgio ir 30 cm pločio inde, turinčiame 1800 cm2 paviršiaus plotą, galės gyventi keturi 15 cm ilgio šamukai, dvi 11,5 cm ilgio auksinės žuvelės ir vienas 15 cm ilgio jūrinis šeriadantis ešerys.  Indo formą galite pasirinkti pagal skonį, bet atminkite, jog žuvyčių skaičius akvariume priklauso ne nuo gylio ar bendro vandens kiekio, bet nuo paviršiaus ploto. 

 

Vandens filtravimas

 

            Kad jūsų žuvytės nesusirgtų, akvariumo vanduo visada turi būti švarus ir šviežias. Todėl reikia pasirinkti filtravimo sistemą. Filtravimo prietaisų yra įvairių: nuo paprasto putų polistirolo filtro iki sudėtingos „bendros“ filtravimo sistemos. Išorinis pneumatinis filtras turi kelis pranašumus: jis nebrangus, veiksmingas, lengvai išvalomas. Nors vidiniai filtrai dažniausiai būna paprasti ir veiksmingi, jie turi vieną esminį trūkumą: juos sunku valytis ir prižiūrėti, o filtrą nuimant nešvarus vanduo gali išsipilti atgal į vandenį. Taip pat yra ir biologinis filtravimas – veiksminga sistema, kuriai nereikia jokio filtro. Filtruojant šiuo būdu filtravimo medžiagos nereikia. Kad būtų pašalintos vandenyje esančios nuodingos medžiagos, žvyro paviršiuje įkurdinama naudingų bakterijų kolonija. Palyginti su kitais šis filtravimo būdas turi kelis pranašumus: nekrinta į akis, veikia tyliai ir jam nereikia ilgų žarnelių. Tinka visiems akviariumams, o jūrų akvariumams yra tiesiog būtinas.