Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (9 dalis: paprasta kišenė ir įmantri kišenė)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „paprasta kišenė“ ir „įmantri kišenė“.    „Paprasta kišenė“ paprasta kisenePaprastas ir funkcionalus servetėlės lankstymo būdas. Tinkamas kasdieniams pietums ar draugų susibūrimui. Į tokią kišenę galima dėti ne tik įprastinius įrankius, bet ir valgymui skirtas lazdeles.              1. Pasidėkite servetėlę prieš save gerąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Lenkite dar kartelį per pusę; 4. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji kraštai būtų atsukti į viršų ir į kiarę; 5. Patį viršutinį sluoksnį lenkite iki apatinio dešiniojo kampo; 6. Apverskite servetėlę taip, kad atvirieji kraštai būtų nukreipti į dešinę ir į viršų; 7. Dešinę pusę lenkite į viršų taip, kad užlenktumėte daug maž 1/3 servetėlės; 8. Kairę pusę užlenkite taip pat; 9. Apverskite, ištiesinkite kraštus ir jau galite sudėti įrankius.  
 1 2 3 4
5 6 7 8
9      
         „Įmantri kišenė“ imantri kiseneŠis lankstymo būdas yra raktiškai toks pats, kaip ir „paprastos kišenės“, tik kad šiek tiek puošnesnis dėl dviejų papildomų užlenkimų.               1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Lenkite dar kartelį per pusę; 4. Apverskite servetėlę taip, kad atvirieji kraštai būtų nukreipti į dešinę ir į viršų; 5. Suvyniokite patį viršutinį sluoksnį į kairę pusę; 6. Antrą sluoksnį vyniokite taip pat ir užbaikite ties pirmuoju suvyniojimu; 7. Su trečiuoju sluoksniu padarykite tą patį; 8. Servetėlę apverskite taip, kad atvirasis kampas būtų nukreiptas į viršų ir kairę; 9. Dešinę pusę lenkite į viršų taip, kad užlenktumėte daug maž 1/3 servetėlės; 10. Kairę pusę užlenkite taip pat; 11. Apverskite servetėlę ir dėkite į ją įrankius.
1 2 3 4
5 6 7 8
9 10  11