Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (7 dalis: rožė ir kaklaraištis)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „rožė“ ir „kaklaraištis“.  „Rožė“ rozeNors iš pirmo žvilgsnio šis lankstymo būdas gali pasirodyti labai įmantrus, iš tikrųjų jis nėra itin sudėtingas ir tokią rožę galima išlankstyti iš praktiškai bet kokios servetėlės. Ant tokių servetėlių tinka dėti smulkius indus ar kokteilių taures.         1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Abu dešiniuosius kampus lenkite iki servetėlės centro; 3. Tą patį pakartokite su kairiaisiais kampais; 4. Išorinius kampus dar kartą lenkite link centro; 5. Viską užlanksčius servetėlė turėjo sumažėti daugmaž trečdaliu; 6. Apverskite savo lankstinį; 7. Išorinius kampus dar kartelį lenkite link centro ir ant vidurio pasidėkite ką nors sunkesnio, kad nereikėtų laikyti pirštais; 8. Iš apačios ištraukite laisvuosius kampus; 9. Nuimkite tai, kuo buvote prispaudę centrą. Rožė turėtų atrodyti kaip pateikta paveikslėlyje; 10. Jei norite, galite ištraukti rožei „lapukus“. Juos rasite apačioje tarp šoninių kampų.  

1 2 3  4 
5 6 7 8
9 10    
   „Kaklaraištis“ kaklaraistisPateikus tokias servetėles svečiams gali pasirodyti, kad maisto likučius nuo veido valosi savo prabangiais kaklaraiščiais :) Tokius kaklaraiščius lengviausia bus išlankstyti iš lengvos medžiagos nestandžių servetėlių. Atminkite, kad kuo didesnė servetėlė, tuo ilgesnis kaklaraištis išeis. Ir dar – spalvoti kaklaraiščiai tikrai pagyvins jūsų stalą :)           1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų (prieš jus turi būti ne kvadratas, o rombas); 2. Lenkite dešinįjį kampą į kairę pusę tiek, kad užlenktumėte maždaug 1/3 servetėlės; 3. Tą patį pakartokite su kairiuoju kampu, ir jei, reikia, šiek tiek pakoreguokite, kad abu užlenkimai būtų simetriški; 4. Dešinįjį kampą vėl lenkite į kairę pusę taip, kaip darėte antrame žingsnyje; 5. Su kairiuoju kartokite tą patį kaip ir trečiame žingsnyje; 6. Maždaug 1/3 viršutinės dalies palenkite iį kairės pusės į dešinę; 7. Apverskite servetėlę, kad „snapelis“ būtų nusuktas į kairę pusę; 8. Apvyniokite „snapelį“ ir paslėpkite jį kitoje pusėjė – štai ir suformavote kaklaraištį ir jo mazgą.  
1 2  3  4 
5 6 7 8