Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (5 dalis: burės ir nuošliauža)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „burės“ ir „nuošliauža“.  „Burės“ buresTai viena paprasčiausių pastatomų servetėlių, tačiau jai vistiek prireiks standesnės medžiagos, kad burės nesubliukštų.                 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Viršutinį dešinįjį kampą lenkite į apačią ties vidurio linija; 4. Tą patį pakartokite su kairiuoju kampu; 5. Lenkite servetėlę per pusę ir leiskite kraštams šiek tiek pakristi. Servetėlė pasiruošusi plaukti per maisto lėkštes :)   

1 2  3  4 
5      
   „Nuošliauža“ nuosliauzaŠis lankstymo būdas yra tinkamas kai jūs norite ko nors su fantazija, tačiau nesudėtingo. Šiam lankstymui reikalinga arba standi, arba krakmolyta medžiaga.             1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau, kad atvirieji kraštai būtų orientuoti į jus; 3. Lenkite dar kartą per pus (iš kairės į dešinę); 4. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų prieš jus; 5. Dar kartelį lenkite per pus, viršutinį kampą lenkdami prie apatinio; 6. Viršutinį sluoksnį lenkite į viršų, palikdami poros centimetrų atstumą iki viršaus; 7. Apverskite servetėlę, kad užlenktasis kampas būtų atsuktas į viršų; 8. Lenkite servetėlę per pusę (kairį kampą link dešinio); 9. Jau galite puošti stalą.  
1 2  3 4 
5 6 7 8
9