Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip išsirinkti elektrinę viryklę

Elektrinę viryklę šiandien galėtumėte rasti beveik kiekvienuose namuose. Daugelis tokią įsigijo tikriausiai todėl, kad ja kur kas patogiau naudotis, nei dujine: nereikia šalimais laikyti krūvos degtukų dėžučių ar naudotis specialiu prietaisu ugniai užkurti, be to išvengiama dujų kvapo namuose, o jei dar atsimintume, jog nemažai nelaimingų atsitikimų įvyksta, kai šeimininkai pamiršta išjungti dujas arba maži vaikai prisiliečia prie nespėjusio ataušti dujinės viryklės paviršiaus. Tad dauguma šiandien vienareikšmiškai renkasi elekrinę viryklę ir džiaugiasi jos teikiamais privalumais. Kaip išsirinkti tinkamą?

Pirmiausia aptarkime elektrinės viryklės stiklokeramikinio paviršiaus privalumus bei trūkumus. Tiesa, jos gaminamos ir su įprastais, tačiau dauguma vienareikšmiškai renkasi stiklokeramikinį, dėl jo teikiamų privalumų. Pirmiausia, toks paviršius įkaista ir ataušta beveik akimirksniu, atrodo nepriekaištingai lygus ir blizgantis. Tiesa, reikalauja tam tikros priežiūros, tad saugokite nuo cukrinio sirupo išsiliejimo, nes jis paviršių “išėsdina”, taip pat žiūrėkite, kad nepasitaikytų kietų daiktų smūgių. Kaitviečių skaičius siekia nuo dviejų iki penkių. Kaitinimo zonos gali būti kintamos ir stacionarios. Ant tos pačios kaitvietės nestatykite įvairių skersmenų puodų, nes, pavyzdžiui, didelė talpa ant mažo rato kais netolygiai. Jei jūsų pasirinktoje viryklėje atvaizduotas ratas kito rato viduje, vadinasi, ši kaitvietė yra universali. Ovali arba elipsės formos kaitvietė skirta tik tokios formos puodui. Kaitviečių rūšys: rapidinės, “hi – light”, halogeninės ir indukcinės. Stiklokeramikinio paviršiaus elektrinės viryklės dažniausiai turi rapidines kaitvietes. Jos įkaista per kelias sekundes ir greitai ataušta, “hi – light” kaitvietės įkaista dar greičiau, nei rapidinės, o halogeninės yra įkaistančios greičiausiai iš visų. Indukcinės kaitvietės dirba dėl magnetinio lauko indukcijos iš generatoriaus, esančio po keraminiu paviršiumi. Elektromagnetinis srautas yraVirykle nukreiptas betarpiškai į indo dugną, tuo pat metu kaitvietė, ir viryklės paviršius, lieka šalti.

Turite nuspręsti ar jūsų būste viryklė stovės atskirai, ar bus įmontuota. Antrasis variantas, žinoma, palankesnis šiuolaikiniam interjerui, tačiau pirmuoju atveju sutaupysite. Abiem atvejais funkcijos išliks vienodos, tik įmontuojamos viryklės privalumas tas, kad orkaitę galima montuoti atskirai nuo kaitlentės.

Elektrinių viryklių orkaitės yra panašios į daugelio kitų šiuolaikinių viryklių: turi viršutinio ir apatinio kaitinimo, apšvietimo ir temperatūros reguliavimo funkcijas. Papildoma funkcija – konvekcija. Ji naudojama tolygiam šildymui arba kepimui keliuose lygiuose vienu metu. Elektrinis grilis paprastai būna viršutinėje orkaitės dalyje. Brangiose viryklėse yra keli orkaitės darbo rėžimai, skirti specialių patiekalų, pavyzdžiui, picos ruošimui. Labai svarbus dalykas orkaitėje yra laikmatis. Mechaninis praneša apie tai, kad jau laikas išjungti orkaitę, o elektroninis įjungia ir išjungia orkaitę jam nurodytu laiku. Naudojant atmintį, maisto paruošimą galima užprogramuoti. Pavyzdžiui, jums nesant namuose, viryklė įsijungs reikiamu metu, paruoš patiekalą pagal užduotus parametrus ir išjungs ją prieš pat jums grįžtant namo.

Daugelio šiuolaikiniu orkaičių valyti praktiškai nereikia, nes jos pačios atlieka šią funkciją. Katalitinis orkaitės valymas vyksta savaime, nes vidinis jos paviršius padengiamas specialiu, maisto ruošimo metu sugeriančiu riebalus, emaliu. Katalitinė orkaitės danga tarnauja tik 5 – 6 metus, paskui liaujasi sugerinėjus riebalus ir orkaitę tenka valyti savarankiškai. Pirolizinio valymo metu orkaitė įkaitinama iki 500 laipsnių ir maisto likučiai ant sienelių išdega. Tai ilgaamžiškesnis valymo būdas.